maanantai 30. tammikuuta 2012

do you speak english?

Tähän alkuun ehdottaisin että kaikki taputtais itseään selkään tai vaikka antaa itselleen aplodit, on nimittäin mahtavaa olla suomalainen! Täällä sitä vasta huomaa kuinka hyvin suomalaiset ihmiset oikeesti osaa englantia ja kuinka erilainen se koulutuksen taso on esim. Etelä-Euroopan maissa. 

On kurjaa kun haluais jutella ihmisten kanssa kaikista aiheista maan ja taivaan välillä, mutta yleensä joko muut ei ymmärrä mua tai mä en ymmärrä muita :( turhauttaa ku tuntuu että kaikki pitää sanoa superyksinkertasella tavalla ja hitaasti, koska se ei oo se tyyli jolla normaalisti puhun :D toivon että a) se helpottuu ajan myötä ja b) tapaan jonkun suomalaisen/britin/englanninkielentaitoisen henkilön jonka kanssa voin höpötellä miettimättä että miten sanoa joku asia niin että kaikki ymmärtää ja jonka vastaukset ite ymmärrän. 


Tapasin eilen ranskalaisporukan, jotka on mun kämppäkaverin Evan kanssa lähtösin samasta yliopistosta ja he kaikki tuntee siis toisensa jo entuudestaan. Oli tosi kivaa ku kaikki puhu englantia tai ainakin yritti, eikä niin että ne puhuu ranskaa keskenään ja muut istuu vieressä ja pyörittelee peukaloita :D vaikka voin kyllä ihan rehellisesti sanoa et jos mulla olis täällä joku suomalainen kaveri niin tuskin puhuttais englantia keskenämme, ainakaan koko aikaa.

En tarkota sitä et ihmiset täällä ois ihan ummikkoja, mut vaikka ne puhuiski englantia niin mun on välillä tosi vaikee ymmärtää mitä ne oikeen ajaa takaa (onneks elekieli pelastaa). Ja siis normaalia "hi, how are you, when did you arrive here" -keskustelua on helppo käydä, mutta en voi viittä kuukautta puhua pelkästään tollasia lauseita! Tässä tilanteessa vaadittais varmaan sitä kuuluisaa kärsivällisyyttä, jonka kanssa mulla on toisinaan vähän ongelmia :D 


Meillä on perjantaina koulussa orientation day, niin toivon että sillon viimestään tutustun muihinkin ku espanjalaisiin ja ranskalaisiin ihmisiin :D Kaikki täällä on ihan älyttömän kivoja ja mukavia ja hauskoja ja vaikka mitä, ei näissä ihmisissä itsessään mitää vikaa oo! Kaipaan vaan seuraa jonka kanssa voi kommunikoida ja heittää läppää vapaasti. Onneks Eva sattuu olemaan niitä kielitaitosimpia henkilöitä täällä ja niitä jonka kanssa (yleensä) ymmärretään toisiamme ekalla yrittämällä.


En halua kuulostaa siltä että oon täynnä itseäni ja omaa englanninkielentaitoani, mutta näin se oikeesti täällä menee! Ja uskon että kenellä tahansa suomalaisella olis sama tilanne. Oli vaan pakko päästä purkamaan ja sitä vartenhan tää blogi täällä on :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti