tiistai 31. tammikuuta 2012

päivän sana: kényeszerleszállás = hätälaskeutuminen

Pari edellistä päivää on ollu ihan parhaita! :) viimeks valitin sitä kun ei oo ketään jonka kanssa pystyy keskustelemaan kunnolla, mutta nyt oon tutustunu hollantilaiseen Sanneen ja ongelma on ratkaistu! Ollaan muutenki ihan samalla aaltopituudella ja Hollannissa on ilmeisesti melko samat systeemit ku Suomessa niin ymmärretään toisiamme hyvin. 

Eilen menin illalla Sannen kämpälle (ei oltu siis tavattu aikasemmin vaan juteltu vaan Facebookissa. Suomessa en IKINÄ tekis mitään tollasta :D) ja lähettiin siitä sitten Budapestin yöhön. Suomessa opiskelijat käy ulkona keskiviikkosin (ja perjantaisin ja lauantaisin, joskus myös ma & ti & to), mut täällä pikkulauantai on maanantaina. Maanantaisin kaikki Erasmus-opiskelijat menee Morrison'siin (jossa oltiin siis myös perjantaina) ja meidän yliopiston opiskelijoille on ilmanen sisäänpääsy sinne :)

Tapasin taas miljoona uutta ihmistä, enimmäkseen ranskalaisia koska niitä on oikeesti joka puolella :D lisäks pari unkarilaista (vihdoinkin) ja jopa kaks jenkkiä! Ei oo kyllä mitään mahdollisuuksia muistaa kaikkien nimiä ku kertarysäyksellä tulee 7 ihmistä esittelemään itsensä. Mut kyllä se siitä pikkuhiljaa! Ainiin ja eilen kuulin sadatta kertaa et suomen kieli kuulostaa laulamiselta :) moni ihminen on myös kertonu mulle et heillä on tällä hetkellä kavereita opiskelemassa Suomessa, mikä on musta aika yllättävää :D

Suorastaan idyllinen näkymä ikkunastani :) En hirveesti tykkää siitä että kaikki naapurit näkee mun huoneeseen, mut koska mun kattolamppu ei tosiaan toimi ja vihaan olla hämärässä nii pidän yleensä valosaan aikaan verhot auki.
Tänään päätin pestä pyykkiä ekaa kertaa, koska mulla ei tietenkään oo täällä pyykkikoria ja en tykkää pitää likapyykkiä seisomassa muovipusseissa pitkiä aikoja. Mireia lähti eilen kotiin, joten täällä ei ollut ketään joka olis neuvonu mua pyykkikoneen käytössä. Mutta onneks se meni ihan hyvin, jos ei ota huomioon sitä että kone kävi reilut 3 tuntia.. En tiiä minkä ohjelman oikeen valitsin, mut tärkeintä on että vaatteet ei kutistunu :D

Iltapäivällä tapasin Sannen ja meidän "buddyn" Floran. Buddy on koulun kautta järjestetty paikallinen opiskelija, joka auttaa käytännön asioissa. Käytiin katsomassa meijän koulua ja Flora näytti luokan, jossa meidän pitää olla perjantaina. (Tiesittekös muuten, että sana aula on myös unkariks aula! Tietoisku.) 

Koulussa käynnin jälkeen mentiin Westendiin ja käytiin hommaamassa mulle ja Sannelle unkarilaiset puhelinliittymät. Flora oli ihan korvaamaton apu siinä hommassa, en osaa edes kuvitella mitä siitä ois tullu jos oltais menty Sannen kanssa englanniks selittämään että moi, me haluttais pre-paid-liittymät :D
Westend <3 ! (kuva)

Käytiin lisäks kirjakaupassa (ostin sanakirjan) ja syömässä. Westendissä on ihan valtava ravintola-alue, mistä saa KAIKKEA. Aasialaista, turkkilaista, kreikkalaista, pizzaa, pastaa, hampurilaisia, you name it. Tuli kamala valinnanvaikeus, joten päädyin tuttuun ja turvalliseen pizzaan. Tai no, ei se nyt niin tuttua ollu ku vaihtoehtoina oli sienipizza, suolakurkkupizza ja jauhelihapizza jossa oli maissia :D päädyin sitten vähiten kummalliseen vaihtoehtoon eli jauhelihamaissipizzaan..
Hmm.. (kuva)

(Tiedoks kaikille kasvissyöjille, jotka suunnittelee vierailua Budapestissä; paikallisten ravintoloiden menuissa ei pahemmin oo kasvisruokia. Sanne ei syö lihaa ja melkeinpä ainoot vaihtoehdot hänelle oli salaatti tai grilled cheese ja ranskalaiset.)

Asioita, jotka ihmetyttää Budapestissä: kaikki nenäliinat on hajustettuja, täällä myydään peppua kohottavia legginssejä (varmaan pakko ostaa ja kokeilla), he-vi-osastolla hedelmät täytyy punnita mutta vihanneksia ei, sanakirjasta löytyy lause "jos et lopeta puhumista, alan huutaa", puhelinliittymää ostaessa täytyy ilmoittaa äidin täydellinen syntymänimi.

ps. Mun on oikeesti PAKKO alkaa ottaa enemmän kuvia! En tajuu mikä siinä on niin vaikeeta, ku kuitenki kannan kameraa mukana 24/7. Huomenna otan ainakin kymmenen kuvaa, piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti