sunnuntai 29. tammikuuta 2012

szombat & vasárnap - lauantai & sunnuntai

Lauantaina heräsin klo 13 ja ihan yllätyin että pääsin ylös niinkin aikasin ottaen huomioon että nukkumaan olin menny vasta aamuyöllä. Koko päivänä en oikeestaan tehny mitään muuta ku kävin taas Westendissä (oon tähän mennessä käyny siellä joka päivä :D) ja illalla otin kylvyn! Edellisestä kylvystä on varmaan lähemmäs kymmenen vuotta ja odotukset oli korkeella mut kyllähän se oli just niin ihanaa ku muistin :D 

Eilen Mireian vanhemmat tuli kylään ja on täällä tiistaihin asti eli siihen ku Mire lähtee kotiin. Ensin aattelin että voi olla vähän outoa asuu täällä jonkun vanhempien kanssa mut ne on ihan hauskoja espanjalaisia tovereita, jotka ei tosin englantia puhu sanaakaan.

Sulo-nimiset (ja todella puhtaat) roskikset
Sunnuntaina mulla oli suuret suunnitelmat lähtee shoppailemaan Váci utcalle joka on the ostoskatu Budapestissä (ja tottakai sijaitsee noin sadan metrin päässä meiltä), mutta kaupat oliki kiinni sunnuntain kunniaks. Sinänsä ihan hyvä, koska tuolla oli aika kylmä tuuli ja naama oli ihan umpijäässä jo viiden minsan kävelyn jälkeen, en tiedä mitä olis tapahtunu jos siellä ois kävelly useemman tunnin :D Päädyin sitte taas vaihteeks Westendiin ja tällä kertaa ostinki jotain; ihanan punasen hameen ja kolme vielä ihanampaa neuletakkia ja noi kaikki makso yhteensä noin 22e :)
Vasemmalla Nyugati eli juna-asema ja edessä Libri-niminen paikka joka on ilmeisesti 2-kerroksinen "kirjapalatsi"! Ooh. Hauskaa ku räpsin kuvia satunnaisista rakennuksista ja kotona googlaan et mikä paikka on kyseessä :D mut kirjapalatsissa on todellakin pakko käydä!
Mua henkilökohtasesti ärsyttää täällä se et ihmisiä (= myyjiä) ei huvita puhua englantia. Ymmärrän että vanhemmat ihmiset ei tod.näk. osaa enkkua, mut oon ihan varma et parikymppiset ihmiset osaa nyt ainaki perustervehdykset ja numerot. Ja se vasta onki jännä et miten baarimikot puhuu sujuvaa englantia mut kaupan kassat ei sanaakaan :D Yritän ite kovasti iskostaa päähäni unkarilaisia fraaseja mut tää kieli nyt ei oo sieltä helpoimmasta päästä (esim. kippis = egészségére.....) että voi mennä hetki jos toinenkin ennen ku pärjään asiakaspalvelutilanteessa unkarin kielellä!


Mutta sitten sunnuntain kohokohtaan: pääsin muuttamaan omaan huoneeseeni! Huraa! Heti tuli kotoisampi fiilis ku sai tavarat pois matkalaukuista :) mua ei ees yhtään haittaa se et tää huone on noin kolme kertaa pienempi ku muut huoneet täällä, enpä mä sitä tilaa ympärilleni nyt niin paljoo vaadi :) Mireia ja sen vanhemmat muutti siis tohon huoneeseen missä oon asustellu tähän asti, ihme et tajuttiin vasta nyt vaihtaa huoneita ku tuolla toisessa on kuitenkin kaks sänkyä ja se on paljon isompi jne :D

Tukikohta
Johan on ankeaa. (Johan is dreary.) Saan Mireltä yöpöydän ku se lähtee ja sit ajattelin etsiä kirppiksen jos löytyis vaikka halpa matto.

Täällä mun huoneessa on valonlähteinä 2 tollasta Miren ostamaa jalkalamppua koska kattolamput oli poksahtanu ja tonne korkeuksiin on melko hankalaa päästä vaihtamaan lamppuja :D pitänee soittaa vuokranantajalle jos tuntuu että nää kaks valaisinta ei riitä.


Tän päivän toinen kohokohta oli se ku kolmas kämppis ranskalainen Eva saapui paikalle. Ei olla hirveesti ehitty viel jutella mut hän vaikuttaa oikein mukavalta niinku kaikki muutki ihmiset täällä :) ja puhuu tosi hyvää englantia vaikka mä jo ennakkoluulosena ajattelin että ei ne ranskalaiset kuitenkaa osaa sanoa muuta ku bonjour. 

Elämän kulmakivet
Kello on nyt yhdeksän illalla ja tossa kymmenen maissa Mire tulee vanhempiensa kanssa dinneriltä ja sitten lähdetään viel jonnekki istuskelemaan, jei! :)

Kukkuu!


ps. lupaan että huomenna en mee Westendiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti