torstai 2. helmikuuta 2012

perfect day

Keskiviikkona päätettiin Sannen kanssa lähtee käppäilemään ympäriinsä ja lisäks meillä molemmilla oli pari ostosta tehtävänä. Asutaan muutaman korttelin päässä toisistamme, joten tavattiin puolivälissä ja suunnattiin kohti Andrassy utcaa, joka on yks Budapestin pääkatuja. Sen varrella on mm. oopperatalo sekä kaikki luksusbrändien liikkeet kuten Gucci ja Louis Vuitton. Niihin kauppoihin meillä ei tietenkää ollu mitään asiaa, mut kunhan katseltiin ja ihmeteltiin :)
Ollaankos sitä sittenkin Pariisissa
Patsastelua ehehehhehe
Seikkailtiin pitkin katuja ja itseasiassa mulla ei edes oo mitään käsitystä missä käveltiin, mut jotenkin päädyttiin Vaci utcalle, joka on siis se ostoskatu mistä puhuin joskus aikasemmin. Se on myös se paikka, mihin kaikki turistit menee ja alue on täynnä matkamuistokauppoja. 
Vaci utca
Mä tarvitsin uuden laukun, sellasen missä on olkahihna että saa kädet vapaaks mut sen pitää olla tarpeeks iso, koska oon niitä ihmisiä jotka tykkää kantaa puolta omaisuuttaan mukana joka paikkaan (ikinä ei tiedä mitä tulee tarvitsemaan jne). Olin hypistelly Westendin New Yorkerissa yhtä ihanaa laukkua ja Vaci utcalla satuttiin kävelemään New Yorkerin ohi, joten halusin mennä kattomaan jos sieltä löytyis se sama laukku. No, ei löytynyt, sen sijaan ostin tän:
Täs kuvassa se näyttää punaselta, mut oikeasti se on oranssi and I love it!
Kävelyn jälkeen oltiin molemmat ihan umpijäässä (aina ennen ku lähen kotoota liikkeelle tarkistan netistä Budapestin lämpötilan ja oon että "miinus kaks, noooo sehän on melkein nolla eli eihän tuolla mikään kylmä ole" ja ku astun ulos talosta oon samantien jäässä) ja oltiin lähempänä Sannen kämppää joten mentiin sinne lämmittelemään eli syömään sipsiä ja kattomaan elokuvaa. 
Sanne
Määä
Parlamenttitalo
Sannelta lähin sitten kotia kohti kokkailemaan. Koko sinä aikana ku oon ollu täällä oon syöny ehkä saman verran mitä Suomessa syön päivässä, joten eilen päätin tehdä jotain "kunnon" ruokaa. En oikeestaan ees osaa kokkailla mitään sen kummempaa ja täällä se nyt on entistäkin hankalampaa ku kaiki tuotteet on erilaisia, mut vanha kunnon pasta bolognese onnistuu aina! Tosin noi makaronit maistuu iha kamalalle :/ :D 
Gourmet!
Illalla Sanne tuli tähän meille ja juteltiin Facebookissa saksalaisen Laran kanssa joka oli just saapunu Budapestiin. Lara pyys meidät hänen kämpälle koska Laran kämppis Susanne oli luvannu viedä Laran ulos. Käveltiin sitten kymmenisen minuuttia Laran ja Susannen asunnolle, josta lähdettiin metrolla vähän kaukasempaan kaupunginosaan. Siellä käytin noukkimassa irlantilainen Fiona ja skotlantilainen Emily mukaan ja mentiin Andersen-nimiseen paikkaan. Andersenissä oli tupa ihan täynnä ja Erasmus-opiskelijoita oli ainakin 30. Meni taas pää ihan pyörälle kaikista uusista ihmisistä ja kansallisuuksia riitti joka lähtöön, siellä oli mm. ruotsalainen poika! Jei, eka skandinaavi jonka tapasin täällä :)

Andersen meni kiinni puolen yön aikaan, ja oltiin just tutustuttu amerikkalaiseen porukkaan joten kutsuttiin heidät meidän mukaan. Mentiin tramilla seuraavaan paikkaan Instantiin, joka sijaitsee ihan meidän kämpän lähellä. Oon ollu Instantissa kaks kertaa aikasemminkin, jolloin se oli rauhallinen istuskelupaikka ja nyt ku mentiin sinne nii siellä oli kunnon bileet käynnissä :D en ihan osannu odottaa sitä, mutta mikäs siinä! Kiva päästä taas tanssimaan :)
Saksalainen Lara, irlantilainen Fiona, skotlantilainen Emily, suomalainen Laura & amerikkalainen Noah :)
(takana oleva henkilö tuli kutsumatta kuvaan :D)
Täytyy sanoa, et nää jenkit muutti ihan täysin mun käsityksen amerikkalaisista! Koska kaikki jenkit jotka oon aikasemmin tavannu on ollu täynnä itseään ja amerikkalaisuuttaan ja ollu niin stereotyyppisiä amerikkalaisia ku olla ja voi. Mutta nää kaverit oli kaikki ihan älyttömän mukavia ja ystävällisiä (ja hulluja), ja onneks tapasin heidät koska muuten olisin viettäny loppuelämäni siinä uskossa et kaikki jenkit on ylimielisiä törppöjä :D

Ainiin ja tapasin eilen myös kaks suomalaista! Törmäsin Instantissa Jasoniin, jonka tapasin maanantaina. Jason sit kerto et oli just jutellu jonku suomalaisen kanssa ja olin heti et "please can you show him to me" :D löydettiin herra suomalaiset ja olipa outoo (mut ihanaa) puhuu suomee pitkästä aikaa!


Kaikinpuolin täydellinen päivä siis :)


ps. mua on luultu italialaiseks ainakin viis kertaa, what

4 kommenttia: