maanantai 5. maaliskuuta 2012

hello

Lauantaina oli tosiaan Suomijuhlat, en nyt ala kertomaan mitään sen kummempia yksityiskohtia illasta, mutta hauskaa oli! :) Aiotaan ehdottomasti ottaa uusiksi, ja itseasiassa vappubileet on jo suunnitteilla.

Tää elämäntyyli täällä on niin uuvuttava että tahdon ees yhtenä päivänä viikossa olla tekemättä yhtään mitään :D Sunnuntaina siis vetäydyin oman asuntoni suojiin pitkästä aikaa, tai no kävin nopeasti palaverissa yhtä ryhmätyötä koskien. Ei muuten tunnu yhtään siltä että koulua olis ollu jo kolme viikkoa (vai neljä, en pysy enää mukana), mutta sen huomaa lisääntyvistä kokeista ja muista tehtävistä..jee.

Buda 
Tänään olikin sitten vuokranmaksupäivä, huraa! En ookaan tainnut mun asumisjärjestelyistä kirjottaa täällä aikasemmin (?). Vuokraan siis asuntoni SRS-nimiseltä firmalta, joka vuokraa asuntoja nimenomaan ulkomaisille opiskelijoille. Kuulin firmasta suoraan mun Budapestin koulun vaihtokoordinaattorilta (joka on siis eräänlainen opinto-ohjaaja vaihtareille) ja varasin täältä asunnon jo joskus marraskuun lopussa. Nyt ajateltuna se oli ehkä vähän hätiköityä, mutta en halunnut saapua tänne tyhjän päälle ilman asuntoa.


Vuokraan kuuluu "perusvuokra", joka on kiinteä joka kuukausi, ja sen lisäksi "extra costs", eli internet, kaasu ja sähkö. Meillä on asunnossa 2 sähkömittaria ja yksi kaasumittari, joiden lukemat lähetetään vuokranantajalle joka kuukausi ja hän sitten kertoo loppusumman. Tällä kertaa jäi mun tehtäväksi lähettää mittareiden lukemat SRS:lle, mikä olikin helpommin sanottu kun tehty; en nimittäin löytänyt niitä mittareita mistään :D Käänsin kämpän ylösalaisin, kyselin kämppiksiltä neuvoa (eikä nekään tienneet mittareista mitään) ja lopulta otin yhteyttä SRS:ään ja sitten viimein löysin mittarit. Samassa rytäkässä löysin myös uuden huoneen meidän asunnosta.. :D 


Verrattuna Pestiin Budassa talot on paljon matalampia ja meininki muutenkin hiljaisempi
Jostain ihmeen syystä SRS haluaa vuokrarahat käteisenä, joten kerran kuussa meidän pitää raahautua Budan puolelle suorittamaan maksu. Mikäs siinä, metrolla pääsee kätevästi lähelle ja tänään oli kiva kävellä uusilla kulmilla kivassa auringonpaisteessa :)

En nyt ihan tarkkaan muista mikä idea tässä kuvassa oli

SRS:llä käymisen jälkeen matkattiin takasin Pestiin ja kävin Oopperatalolla ostamassa liput balettiin! :) Siitä tulee varmaan mielenkiintosta. Oopperassa ja baletissa käyminen on täällä ainakin Suomeen verrattuna naurettavan halpaa; 60 eurolla saa liput neljälle.

Matkalla oopperatalolle

Oopperassa käynnin jälkeen kävin ruokakaupassa ja hoitamassa muita juoksevia asioita, jonka jälkeen tulin taas kotiin ja täällä olenkin hengaillut koko päivän tonnikalasalaattia syöden ja opiskellen :D

2 kommenttia:

  1. Haluaisin tiedustella että mistä se uusi huone löytyi? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menaalin huoneesta :D Oon tosiaan nukkunu siellä joku 3-4 yötä silloin aluks ja huomasin kyllä että sieltä menee ovi jonnekin mutta aattelin että sieltä pääsee Evan huoneeseen.. Ei päässy, vaan yllätyyys siellä olikin joku kolmas huone jota ilmeisesti käytetään varastona? :D mielenkiintoista.

      Poista