maanantai 16. huhtikuuta 2012

mitä tehdä Budapestissä osa 3

Kuten mainittu, pääsiäisenä ilma viileni täällä sinne +10 asteeseen ja tuulen vuoksi se tuntu käytännössä lähemmäs viideltä asteelta. Pääsiäismaanantaina ei siis haluttu hengailla ulkona kylmyydessä, vaan päätettiin hypätä sightseeing-bussiin! Bussi kulki hop-on-hop-off-periaatteella, eli 2 päivän aikana samalla lipulla saa matkata bussilla niin paljon kun mieli tekee ja jäädä pois millä pysäkillä haluaa. Bussissa oli myös suomenkielinen selostus, mikä teki matkasta erityisen kivan :) 

En oo ennen kulkenut tälläsillä busseilla ja täytyy myöntää että mulla oli vähän sellanen "lol vähä noloo" -asenne, mut ihan oikeesti oli tosi kivaa istuskella lämpimässä bussissa ja katsella maisemia ja kuunnella kuulokkeista rakennusten ja kaupungin historiaa :)

Oltiin jo nähty suurin osa bussin etapeista, joten ei nähty tarpeelliseks hypätä pois missään vaiheessa. Tän postauksen kuvat on siis nyt valitettavasti bussin ikkunoista otettuja, mutta ehkä se ei hirveesti haittaa :)


Matkaeväät mukana tottakai

Oopperatalo

Sankareiden aukio


Gellert-kukkula ja "Vapaudenpatsas"

Maisemat kukkulalta :)


Kukkuu! 
Takaisin Pestin puolella

Bussiajelun jälkeen vaan hengailtiin illalliseen asti, joka käytiin syömässä Nyugatin lähellä kivassa italialaisessa paikassa :) Maanantai olikin sitten perhevisiitin viimeinen ilta, tiistaina aamupäivällä käytiin vielä Vaci utcalla ja kahvilla jokirannassa ennen kuin oli aika lähteä kohti lentokenttää.

Mun mielestä Budapestin nähtävyyksien katsastamiseen riittää 3-4 päivää paremmin kuin hyvin, vaikka onhan täällä paljon muutakin tekemistä, mm. kymmeniä teattereita ja museoita. Mulla itsellänikin on täällä vielä paljon nähtävää, ja tähän loppuun ajattelinkin vielä listata (kuulemani mukaan) vierailun arvoisia paikkoja:

Kylpylät (Budapest sijaitsee "terveysvesien" alueella, ja täällä kylpylät on iso juttu. Paras ja suosituin on Szechenyi, mutta pienemmätkään kylpylät ei ilmeisesti oo hassumpia)
Kauppahalli
Pyhän Tapanin kirkko & Suuri synagoga
Patsaspuisto (Budapestin vapauduttua Neuvostoliiton vallasta siirrettiin suurin osa kaupungin kommunistisista patsaista tänne)

Budapestin ulkopuolella sijaitsevat kaupungit on kivoja päiväretkikohteita, suosituimmat niistä ovat: 
Gödöllö (siellä sijaitsee Itävallan kuningatar Sissin kesäpalatsi)
Szentendre
Pecs
Esztergom

Siinäpä mun vinkit Budapestin reissulle! Parhaat paikathan lomalla tosin yleensä löytää eksymällä ja sattuman kautta ;)

7 kommenttia:

 1. Hei ja kiitos matkavinkeistä:) Milloin kuvat on otettu, ihan nyt vai? Näyttää nimittäin melko kylymältä - onko tosiaan niin, että kevyttoppatakki ei ole ollenkaan liioittelua? Kun ajateltiin, että siellä jo tarkenisi ihan hepenissä?

  VastaaPoista
 2. Auts, nyt vasta luin tarkemmin, mutta siis viikkohan pääsiäisestä vasta. Ja sääennusteen mukaan siellä ei huomennakaan nousisi lämpö edes kymmeneen asteeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tosiaan täällä on päivisin semmoset +13, mutta kuten sanottu tuuli on kova ja kylmä ja illalla viilenee nopeesti. Kevyttoppatakki ei kuulosta liiottelulta vaikka itse jo kevättakissa huitelenkin :) menee helposti päivä pilalle jos koko ajan palelee.

   Poista
 3. Kannattaa pukee lämpimästi, jos luvataan alle kymmentä. Gellert-kukkulalla ainakin tuuli niin paljon, että olisi pitänyt olla toppavaatteet ja pipo. Toisaalta joinain päivinä pärjäsi t-paidalla. Olin siis pääsiäisenä Budapestissa myös.

  T. Meizi a Pest

  VastaaPoista
 4. Kiitos Laura - puemme siis lämpimästi lähtiessä ja sehän ei ole onkelma täällä päässä, jossa tänään on lämpö - tai kylmä - n. nolla:] Teepaitoja mukaan, ne ei vie repussa paljon tilaa, jos sattuu lämpöaaltoa pukkaamaan. Olis sittenkin pitänyt suunnata sinne Epsanjaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutama viikko sitten täällä oli jo sellasta yli +20 että lämpöaaltokaan ei oo ihan mahdottomuus :) hauskaa matkaa joka tapauksessa!

   Poista