keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

budapest by night

Olennainen osa mun elämää täällä (ja Suomessa myös hahah..) on ulkona käyminen. Täällä yöelämä on ihan uskomattoman hyvä, baaritarjonta on monipuolinen ja kaikki on niin HALPAAAAA. Kalliimman luokan kuppilassa olut maksaa vähän alle 3 euroa, mikä on kaikkien mielestä aivan kohtuutonta ja naurettavaa koska ollaan jo niin totuttu tähän hintatasoon :D Sisäänpääsy klubeille on usein naisille ilmainen ja näin kesällä kun ei tarvitse pitkähihaista niin ei tarvii maksaa narikkaakaan. 

Mun vakkaripaikkoja on Morrisons 2, jonne kaikki menee maanantaisin drinkkitarjousten perässä, Ötkert jossa on tanssilattia taivasalla, Corvinteto jossa soi konemusiikkia ja on iso kattoterassi sekä pubeista Broadway ja Cheers, jotka on kaupungin halvimpia. Toisinaan tulee myös lähdettyä Party Islandille, joka on siis ns. kakkossaari Tonavassa, eli ei se joka on lähimpänä kaupungin keskustaa vaan tokaks lähimpänä. Siellä on jättiläismäinen klubi Studio, ulkoilmaklubeja sekä aamukuudelta aukeava Coronita. Budapest on todellakin bilettäjän taivas :D 

Ulkona käydessä tapaa myös paljon kaikenlaisia ihmisiä, viime aikoina oon tutustunut mm. saudi-arabialaiseen hammaslääkäriin ja intialaiseen tyyppiin joka esitti olevansa miljonääri Dubaista (haha tää oliki mielenkiintonen tapaus, se oli ilmeisesti palkannu ihmisiä esittämään sen henkivartijoita ja autonkuljettajaa). Ei voi muuta sanoo ku et kyllä sitä kaikenlaista kulkijaa liikkuu yössä :D

Multa on monesti kysytty et tarviiks täällä pelätä kun liikkuu öisin, ja mun vastaus on että ei. Juna-aseman aluetta välttelen enkä yleensä kulje missään yksinäni, mut en oo ikinä kuullu ees että ketään olis hakattu tai ryöstetty. Tervettä järkee pitää käyttää mut ei mun kokemuksen mukaan tää oo sen vaarallisempi kaupunki ku Helsinki, tai ehkä sanoisin jopa et Helsingissä on hurjempi meininki nakkikiska-tappeluineen :D Huijareita täällä liikkuu, esimerkiks kerran baarin narikassa multa yritettiin vetää välistä 5000 forinttia ja taksikuskit yrittää aina velottaa ihan älyttömiä summia kun huomaa et toinen ei puhu unkaria.

Sannen synttäreinä Morrisonsissa Renen ja Rodrigon kanssa, jotka tavattiin Budapestin juna-asemalla kun oltiin menossa Brasoviin ja he oli sattumalta hostellissa samassa huoneessa ku me ja olivat tulossa Budapestiin viikko Brasovin reissun jälkeen :D Mahtavia tyyppejä!
Club Studio

Ihana suomalaisporukka ja vähemmän ihana Ikean snapsi, hyi hitto
Yks ilta viime viikolla kiivettiin Gellert-kukkulalle etkoilemaan koska haluttiin tehdä kerranki jotain erilaista, eikä aina noudattaa sitä samaa kaavaa  
Tälle kuvalle ollaan naurettu nii paljon, oon niin kalpee et oikeen hohdan valoa :D
Matkalla baariin pidettiin hengähdystauko. Kuvassa Edit (Unkari), Marco (Italia), Dalma (Unkari), Leila (Unkari), Quentin (Ranska), Paloma (Espanja), Engin (Saksa), Adham (Espanja), Laura (Suomi) ja Thomas (Saksa)
Espanjalainen maailman mukavin tyttö Paloma, jonka kanssa ollaan tutustuttu vasta viime viikolla, mut  parempi myöhään ku ei millonkaan!
Joskus huhtikuussa menossa jostain jonnekin :D

Nyt kun oon lomalla ja vietän viimesiä viikkoja täällä niin on kyllä tullut rampattua bileissä :D Täällä on kaikilla vähän sama ajatus että nyt pitää ottaa kaikki ilo irti ennen kotiinpaluuta, ja on kyllä ollu melko hurjia pippaloita! Mutta nää on näitä hetkiä, joista tulee parhaita muistoja ja parhaat tarinat kerrottavaks kotona :)

16 kommenttia:

 1. minkälaiset ikärajat budapestissa on baareihin? lähinnä siis että pääsekö 18-vuotiaana minnekkään? :) ja missä kannattaa ehdottomasti käydä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 18-vuotiaana pääsee lähes joka paikkaan :) ainoot klubit joihin tiedän varmasti olevan korkeempi ikäraja on Romkert ja White Angel, niihin taitaa olla k21.
   Riippuu tietysti millaisesta menosta tykkää, mutta mä suosittelisin Morrisons 2, Ötkert, Szimpla kert ja Kolor (istuskelupaikkoja), ja jos täällä on kesäaikaan niin Obudai-saaren ("party island") yökerhot :)

   Poista
 2. Hei! Ollaan kesällä menossa budapestiin niin osaisitko suositella jotain hyvää yökerhoa missä pääsisi kunnolla tanssimaan? :) Ollaan jo yli 21 joten ikärajoilla ei merkitystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi,

   täällä on suurin osa yökerhoista sellaisia ettei niissä oikestaan pöytiä olekaan, vaan koko paikka on melkeinpä tanssilattiaa :) ekat paikat jotka tulee mieleen on Ötkert ja Romkert, molemmissa kannattaa varautua jonottamaan. Täällä voi kesäisin olla 40 asteen helle, mutta onneksi ulkoilmaklubeja löytyy niin ei tarvitse hikoilla suljetuissa tiloissa. Esim toi Romkert on juurikin tällänen open air -paikka ja Ötkertissäkin rullataan kesällä koko klubin katto auki.

   Sitten täällä on oma "Party island" josta tuolla mainitsinkin, mutta kuulin huhua että se olisi tänä kesänä suljettu/remontissa tms. En ole tuota tietoa tosin ehtinyt tarkastamaan mutta Google varmaan auttaa.

   Poista
 3. Moi! Lähe mun kaa ulos tänään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi, kukas Ville on kyseessä? :D

   Poista
  2. Täysin ennalta tuntematon! Kiertelen ympäriinsä, nyt oon Bp:ssä ja törmäsin sun blogiin kun guugletin yöelämää :) hostellista häipy "tutut" ja tilalle tuli vähemmän aktiivista jengiä, jotka aikoo vaan tuijottaa futista täällä. :D joko mennään!

   Poista
  3. Nyt tuli kyl niin lyhyellä varotusajalla et täytynee jättää väliin tällä kertaa :)

   Poista
 4. Olen ajatellut matkaa Budabestiin, ja minua kiinnostaa myös Budabestin yöelämä
  olen lukenut juttuja joihinkin baareihin käytetään ns. houkutuslintuja naisia ja
  pyydetään baariin, jossa drinkille tulee hirveä hinta pitääkö paikansa?
  Onko totta että jotkut striptease clubit harjoittavat toimintaa jossa naiselle
  pyydetään ostamaan drinkki ja joka voi tulla maksamaa jopa 1000 €
  jota peritään väkivallan uhalla? Poliisista ei ole kuulemma apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle henkilökohtaisesti ei olla ikinä tultu kadulla tarjoamaan mitään drinkkialennuksia tms, en tiedä johtuuko sitten siitä että olen naispuolinen. Toisaalta täällä ei ylipäätään ole sellaista sisäänheittokulttuuria kuin esim. joissain Välimeren turistikohteissa.

   Muistan hämärästi että olisin joskus kuullut että tosiaan strippibaareissa huijaaminen on täällä yleistä. En muista sitä kuulemaani tarinaa sen tarkemmin, mutta siinä oli kyse just tuontyyppisestä tilanteesta kuin kuvailit, että ensin on puhuttu yhdestä hinnasta ja myöhemmin toisesta ja sitten ollaankin sellaisessa "maksat tai itket ja maksat" -pattitilanteessa. Tiedän ainakin yhden tyttöbaarin jonka omistaja on itsekin ulkomaalainen ja tuon paikan toiminta on lähinnä kuin villissä lännessä ja turisteja huijataan minkä keritään. Poliisin apuun täällä ei noissa tilanteissa kannata ikävä kyllä luottaa, parempi varmaan vain kieltäytyä kaikista tyttösten tarjouksista ja etsiä kivannäköiset kuppilat ihan omin päin :)

   Poista
 5. Googlessa on ollut palutetta Budabestistä vaci utca kadulla ja sitä ympäröivissä on baareja ja clubeja joissa
  esiintyy ylihinnoittelua ja huijaamista. Yhdysvaltojen suurlähetystö on tehnyt
  ns. mustan listan baareista ja clubeista joissa on esiintyy kiristystä ja huijaamista.
  Lista on jo viisi vuotta vanha. Onko huijaaminen hyvin yleistä miespuolisille Budabestisssä
  varsinkin bubeissa,stripbaareissa ja yökerhoissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin tähän pitkän vastauksen, mutta se ilmeisesti hävisi jonnekin internetin pyörteisiin..
   Joka tapauksessa, mulla ei henkilökohtaisesti ole mitään huonoja kokemuksia Budapestin baareista, enkä myöskään ole kuullut miespuolisilta tutuilta mitään huijaamiskertomuksia. Kannattaa käydä paikoissa joissa hinnat ovat selkeästi esillä ja on paljon muitakin asiakkaita, jos pubi tms. vaikuttaa hämäräperäiseltä niin aina voi vaihtaa paikkaa. Olen myös itse ollut baarissa töissä Budapestissa, enkä tuolla "sisäpiirissäkään" kuullut mitään juttuja huijaamisesta. Sitä kyllä varmasti tapahtuu, mutta se ei ole asia jota tarvitsisi joka paikassa pelätä. Maalaisjärki vain mukaan niin hyvä tulee.
   Keskustan suositut yökerhot ja baarit, joita tuossa ylempänä olen listannut, vetävät sisään tuhansia ihmisiä (paikalliset mukaanlukien) joten en usko että näissä on riskiä joutua huijatuksi. Jos haluaa pelata varman päälle, niin kannattanee välttää pimeiden syrjäkujien pieniä epämääräisiä paikkoja :D

   Katsoin tuota USAn suurlähetystön black listiä, siinä mainitaan pari ruokaravintolaa joissa en ole itse käynyt, yhessä osoitteessa on uusi tänä vuonna avattu klubi (Hellobabybar) ja neljännessä paikassa ei kyllä mun tietääkseni ole ainakaan yökerhoa..

   Poista
 6. Opiskeletko Budabestissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelin vuonna 2012 kun tää postaus on kirjotettu, nykyään oon töissä :)

   Poista
 7. Oletko työssä Suomessa tai Unkarissa vai muualla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unkarissa. Jos luet blogista tämän vuoden juttuja niin sieltä selviää tarkemmin mitä nykyään teen :)

   Poista