sunnuntai 6. tammikuuta 2013

back in business

Niin kuin arvasin tässä käyvän, joudun nyt syömään sanani ja kaivamaan blogin esiin haudastaan. Bloggaamisen jatkaminen on nyt ajankohtaista, eikä uuden blogin tekeminen huvita vaan mielummin jatkan tähän samaan uusien seikkailujen merkeissä.

Unkari-elämä saa nyt jatkoa, sillä aloitan viisikuukautisen työharjoittelun Budapestissa helmikuun alussa. Työharjoittelupaikan etsiminen oli monta kuukautta kestävä prosessi täynnä tuskaa ja epätoivoa, mutta loppujen lopuksi eräs kaveri ystävällisesti käytti suhteitaan ja yhden puhelun jälkeen viime perjantaina noin puolen tunnin sisällä harjoittelupaikkatilanne muuttui fiiliksestä ei tästä mitään tule, viimeinenkin oljenkorsi antoi kieltävän vastauksen siihen että ääk apua ai huomenna pitäis alottaa?!

Oon siis tälläkin hetkellä Budapestissa lomailemassa poikaystävän luona. En nyt kuitenkaan ihan heti samalta istumalta pääse harjoittelua aloittamaan vaikka täällä oonkin, vaan Suomessa on pari sellaista pikkujuttua hoidettavana kuin opinnäytetyö, kämpän ja työpaikan irtisanominen, vakuutukset kuntoon, passin uusiminen.. Sain kolme viikkoa armonaikaa tälle kaikelle, saa nähdä miten käy!

Takana on ehkä kaikkien aikojen hankalimmat 6 kuukautta. Samanaikaisesti hoidin viimeisiä kursseja koulussa, opinnäytetyön aiheen etsimistä ja suunnittelua, kävin töissä ja ikävöin Budapestiin. Jotenkin siitä kaikesta selvisin (no, pari koulujuttua on vielä roikkumassa) ja nyt kun on varmuus tulevaisuudesta on olokin jo vähän keveämpi.

Syksyyn mahtui kuitenkin paljon erilaisia juttuja, kuten..

..muutto kaverin kanssa kämppiksiksi Kotipirttiin, josta onkin nyt haikeeta lähteä :( ..vajaa kahden viikon matka Budapestiin lokakuussa

Budapestin aurinko häikäisi Suomen kaamoksen jälkeen


..kommelluksia keittiössä

kehtaako tällästä edes julkaista

altaantulpan puuttuessa ei menny sormi suuhun!
onko tämä pizzapohja vai pannari
no, oli niitä onnistumisiakin onneksi :)


..kämppis-Millan kanssa ihana mummomatka Ruotsiin! Matkaan sisältyi syömistä, shoppailua ja nukkumista - oltiin joka ilta pedissä viimeistään klo 22 :)meidän kotoisa ikkunaton bunkkeri jota hotellihuoneeksikin kutsuttiin
 ..lokakuisen ensilumen tuoma shokkireaktio


..matka äitin ja siskon kanssa Turkuun Hair-musikaalia katsomaan, jonka jälkeen jäin vielä pariksi päiväksi serkun luokse remuamaan, ei siitä sen enempää.. 


..työniloa! 


..paaaaljon omaan rakkaaseen sänkyyn käpertymistä 


..Dolla salaa hoidossa Kotipirtissä 


..piristäviä kuvaviestejä..vähän kouluakin

tässä ollaan aamukahdeksalta aloittelemassa neljän tunnin matikan kertauskurssia pienillä silmäpusseilla

..shoppailua 
 Sellaisia kuulumisia tähän väliin! Huomenna on luvassa paluu Suomeen, jossa alkaa sit vimmainen asioiden hoitaminen siihen kuntoon että pääsen sit tammikuun lopussa palaamaan tänne Budapestiin :)

ps. suurin osa kuvista on puhelimella otettuja, pahoittelen surkeeta laatua :( myöskin blogin ulkoasulle on tässä kuukausien aikana tapahtunut jotain, sen kimppuun käyn myöhemmin, en nyt tässä kirjoituspuuskassa jaksanut alkaa vaivautua :)

9 kommenttia:

 1. Jeee! Suosikkini on tuo kohta "kehtaako tällaista edes julkaista?" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ku tälle linjalle lähdettiin nii pitää vielä myöntää että toi ei todellakaan ollut ainut kerta ku meijän keittiö näytti tolta :D

   Poista
  2. et tunne mua mutta oli pakko kommentoida, enkä ees osannu kommentoida oikeaan kohtaan.. :D yhyy ja nyyh, oon niin kateellinen! jotenkin eksyin tähän blogiin budapestiä kaivatessa.. olin ite lukiosta vaihto-oppilaana budapestissä, ja kaikki nää kuvat ja paikat ja varsinkin baarit saa mun sydämen tyyliin vuotamaan verta kun on vaan niin ikävä sinne! aikaahan mun vaihtovuodesta on jo se 5 vuotta, en tajua miten joku kaupunki vaan on niin ihana! onneks maaliskuussa minä ja budapest taas kohdataan! piti vaan vuodattaa ku kerrankin löysin jonkun suomalaisen joka on myös hulluna budapestiin :D

   Poista
  3. olipas ihanan pitkä kommentti! Ja siis joo Budapestin yöelämä on kyl ihan omaa luokkaansa, hyvässä mielessä siis :D onneks maaliskuu tulee nopeesti nii pääset takasin :) sulla on vähän pitempi aika siitä kun oot viimeks käyny, mut uskon et se silti tuntuu siltä ku kotiin palais!

   Poista
  4. huups, siis joo oon käyny tässä välissä siellä varmaan 6 kertaaa.. :D aina ku työt ja opiskelu sen vaan tekee mahdolliseks! missä päin budapestiä oot asunu? niin ja hassua ku tuo szimpla ei sillon 5 v sitten vielä ollu niin suosittu, lähinnä unkarilaisia täynnä.. nykyään vähän eri meno, ja ne on laajentanukin aina paljon! ootko oppinu puhumaan unkaria? :)

   Poista
  5. aa okei! asuin viime keväänä Bajcsy-Zsilinskyllä ihan Nyugatin vieressä, nyt muutan yhelle Nagymezon sivukadulle :) ja joo seki hyvä puoli täytyy sanoo Budapestin baareista, et ne kyl uudistuu koko ajan et esim siinä ajassa ku mä tulin sieltä kotiin ja menin sit takasin (eli jossain 3 kuukaudessa) sinne oli avattu vaik mitä uusia paikkoja :D nyt taas ku olin siel uutena vuotena oltiin iha uudella klubilla (peaches and cream, suosittelen! se on siinä missä B7 oli ennen).. mis paikoissa yleensä käyt siellä?

   Poista
  6. Nii ja sillon ku olin siel vaihdossa puhuin ja ymmärsin jo aika hyvin kaikki perusjutut, mut sen jälkeen ku tulin kotiin oon unohtanu kyl melkein kaiken :D

   Poista
  7. äää siitä on niin kauan aikaa ku asuin sielä niin alkaa jo paikat unohtuun :D mutta mitä vielä muistan, niin useesti käytiin just tuolla morrisons 2:ssa, corvintetössä ja sitten kaikki muut onki jotain pikkusia paikkoja tai sellasia mitä ei enää oo.. tai sitten en muista nimiä :D esim tuota instantia ei ollu sillon vielä, mutta oon sitte myöhemmin käyny siellä. tai ainakaan se ei ollu sillon kovin suosittu. jotain bändejä käytiin kattomassa siinä laivalla, mikä se olikaan... a38? :D mutta enemmänki ne mun kaverit johdatteli mut aina johonki suhteellisen underground paikkoihin joissa oli outoa porukkaa :D semmosia paikkoja missä ei todellakaan olettais olevan tanssilattiaa ja sitte yhtäkkiä jossain huoneessa ihmiset tanssii? outoja :D vähemmän käytiin sellasissa paikoissa mihin pitää laittautua kunnolla :D en kyllä yhtään tiiä mihin nyt kannattais mennä jos olisin budapestissä.. onneks on niitä paikallisia kavereita!

   onko muuten jotain hyviä ravintoloita mitä voisit suositella? sillon ku ite olin siellä niin tuli käytyä lähinnä mäkkärissä koska se oli halpaa ja se hintataso alko loppua kohden tuntumaan muka kalliilta..... just joo :D

   Poista
  8. ekana ravintolana tulee mileen Hummus bar, tai se on oikeestaan ketju mut se ruoka siel on musta ainaki törkeen hyvää! plus jos oot opiskelija nii opiskelijakortilla saa -10% :) jaaa Kaja on kiva paikka, samoin tykkään sellasesta ku Trofea, hmmhmm eipä nyt tuu muuta mieleen :) en hirveesti käyny siel ulkona syömässä, tai jos kävin nii en muista enää :s ja mul oli toi sama et vaihdon lopussa tuntu et kaikki on nii hirveen kallista :D sit tulin Suomeen ja totesin et no tääl vast kallista onki

   Poista