tiistai 5. helmikuuta 2013

hyvin menee!

Elämä alkaa asettua täällä Budapestissa ja ajattelin tulla nyt ihan ajan kanssa kertoilemaan viime aikojen kuulumisia :)  

Eli opinnäytetyö valmistui loppujen lopuksi kokonaisen päivän ennen (omaa asettamaani) deadlinea, jee! Vaikka sen kirjoitinkin muutamassa viikossa, voin ainakin loppuseminaarin kommenttien perusteella odottaa ihan hyvää arviointia (kunhan saan viimeiset korjaukset tehtyä), mikä tietysti on erittäin kiva juttu. Varsinaisena tavoitteenahan mulla oli vaan saada se tehtyä valmiiksi..

Tän projektin kun olin saanu alta pois, pystyin oikeesti alkaa valmistautumaan Budapestiin lähtöön ja vihdoin iski tajuntaan se että täällä tulee taas vietettyä vähintään viisi kuukautta ja mahdollisesti pidempäänkin. Viimeiset päivät meni taas ihan hujauksessa ohi, lähtöä edeltävänä päivänä olin mm. siellä opinnäytetyön loppuseminaarisssa, siivoamassa entistä kämppää ja perheen kanssa syömässä ulkona. 

Viime keskiviikkoaamuna matkasin Tukholman kautta tänne Budskiin. Nukuin molemmat lennot ja perille saapuessa olo oli vähän sekava, mutta taksissa matkalla kotia kohti aloin heräillä ja orientoitua siihen että täällä sitä nyt ollaan! Budapest oli yhtä masentavan harmaa kuin viime vuoden tammikuussa kun tulin tänne ihka ensimmäistä kertaa, mutta tällä kerralla oli ihan eri fiilikset. Tuttu kaupunki, joka on kyllä ainakin mut voittanut puolelleen pienestä ankeudesta huolimattakin :D

Maisemakuva jostain Tukholma-Budapest -väliltä
Nää päivät tässä tänne tulon jälkeen on menny tekemättä oikeestaan yhtään mitään. Oon järjestelly tavaroitani paikoilleen, pidettiin siivouspäivä, käytiin Ikeassa (!!), hankin unkarilaisen puhelinliittymän ja perjantaina pyörähdettiin vähän yöelämässäkin. Eilen maanantaina Hakan lähti minilomalle kotiinsa ja ollaan Locan kanssa nyt tyttöjen kesken pitämässä taloa pystyssä.

Torstaina T.G.I Friday'sissa
Rohkea pikku seikkalija ja sydänheijastin
Lenkkimaastot.. En kyllä suosittele koiran hankkimista kenellekään kaupungin keskustassa asuvalle. Tässä kuvassa muuten kulminoituu tää tällä hetkellä vallitseva HARMAUS. EIpä täällä lämpöasteillekaan pääse hurraamaan, siinä nollan molemmin puolin pyörii ja lisäks melkein joka päivä sataa.

Tänään mulla oli työharjoittelun ensimmäinen päivä, jota jännitin etukäteen PALJON. Ei tullu paljon viime yönä nukuttua, mutta ihan turhaan taas stressasin, as always :D Tänään vaan juteltiin pomon kanssa kaikennäköstä, kuten että mitä tuun tekemään ja tehtiin kierros hostellissa. En muuten ookaan tainnu täällä edes mainita, että teen siis työharjottelun yritykselle, johon kuuluu kaksi hostellia ja loma-asuntoja. Toinen niistä hostelleista sijaitsee tässä samassa rakennuksessa missä asutaan, eipä vois paljoo lyhyempi työmatka olla!

Eka työpäivä, iiks! Jos olisin muotibloggaaja, 99% mun asukuvista tulis otettua tossa hississä. Tän kuvan perusteella on varmaan ihan hyvä etten oo muotibloggaaja.
 Nyt helmikuussa ollaan matkailusesongin ulkopuolella, ja hostellitkin ovat  tyhjillään, ja tästä syystä esim tällä viikolla teen vain 2h/päivä töitä. Pehmeä lasku sopii mulle paremmin kuin hyvin, niin ehdin rauhassa opetella kaiken tarvittavan. Maaliskuussa turisteja alkaa pikku hiljaa saapua enemmän ja enemmän ja huhtikuussa alkaa sit varsinainen sesonki joka jatkuu syksyyn saakka. Näihin aikoihin munkin vastuualueet kasvaa, ja tuun olemaan vastuussa muun muassa toisen hostellin varaussysteemistä ja toimin uusien matkapakettien testaajana :D Eli käytännössä siis kun vaikka joku Tonavan risteilyjä järjestävä firma ehdottaa hostellille yhteistyötä, mä oon se henkilö joka menee koeristeilylle ja raportoin siitä sitten eteenpäin esimiehelle että oliko hyvä vai huono reissu. Näiden lisäks teen tavallisia hostellin töitä eli oon respassa ja sen semmosta, siivous ei (onneks) kuulu mun tehtäviin. Kaiken kaikkiaan tuntuu että multa odotetaan paljon ja tulevat työtehtävät vaikuttaa sopivan haastavilta ja oon tosi innoissani :)

Tälle keväälle ei työharjottelun lisäks oikeen muita suunnitelmia ole. Viime vuonnahan reissasin vaikka missä, mutta tällä kertaa tää Budapestin elämä on melko lailla arkisempaa. Haluaisin tosin pääsiäisenä käydä jossain kaupunkilomalla, mutta saa nähdä miten onnistuu kun pitää sovittaa yhteen mun työt, Hakanin opiskelut, löytää Localle hoitopaikka ja niin edelleen. Muutenkaan en voi tällä kertaa elellä täällä sellasessa ulkomaalaisten kuplassa, vaan työnkin puolesta mun pitää olla kartalla mitä tässä maassa tapahtuu, mikä ei varmasti oo pahitteeksi :D

Semmosia kuulumisia tällä kertaa! 

Ps. Tässä vielä pari kuvaa juuri tältä hetkeltä, kyhjötin tässä sohvalla kirjottamassa niin hänen piti ehdottomasti päästä kainaloon :) Loca on maailman läheisyydenkaipuisin koira, sen pitää koko ajan olla ihan kylki kyljessä kiinni ja jos liikun kämpässä johonkin on se aina takuuvarmasti kannoilla seuraamassa että mitä nyt tapahtuu. Yöllä sen lempipaikka on mönkiä peiton alle viereen nukkumaan, tai oikeestaan sillä ei oo lupaa tulla sänkyyn, mutta annoin sille nyt tällä viikolla erikoisluvan tulla viereen kun Hakan ei oo täällä :D
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti