tiistai 26. helmikuuta 2013

tiistai

Eilen minä aloitin kielikurssin. Etsin sopivaa kurssia pitkään, nimittäin suurin osa oli joko jo alkanut tai sitten toimivat koulumaisesti eli tunnit pidetään päiväsaikaan (jolloin mä oon siis töissä (yleensä)). Pari viikkoa sitten löysin sopivan kurssin, joka pidetään kahdesti viikossa 90 minuuttia kerrallaan yhteensä kymmenen viikon ajan. Koulu on Budassa eli toispual jokkee, mutta metrolla ja ratikalla kulkien matka kotiovelta koululle kestää vaan 20 minuuttia eli ei paha.
Ruokakaupassa, ostoskassina vedettävä laukku t. Laura 22v
Minä tänään, uusi huivi ja bad hair day
Opiskelin unkaria sen 5 kuukautta mitä olin täällä viime vuonna, mutta koska silloin ei ollut suunnitelmana jäädä tänne pidemmäksi aikaa niin eipä kielen opiskeluunkaan löytynyt motivaatiota. Plus että mun mielestä unkari on vaikeaa, olkoon kuinka suomen sukulaiskieli. Aakkosista lähtien kaikki on ihan erilaista kuin muissa kielissä mitä puhun/ymmärrän (eli ne perinteiset suomi, englanti + ruotsi). Esimerkiksi kirjain s lausutaan sh, c taas lausutaan ts, sz on tavallinen s.. Kaikista vaikein äänne mulle on varmaan gy, jonka lausumista en osaa edes kuvailla :D Tietysti tämä äänne löytyy sitten monista perusjutuista kuten 'mitä kuuluu' (hogy vagy) ja 'mikä on nimesi' (hogy hivnak). 

Viime vuoden unkarinopinnoista mulle jäi käytännössä käteen numerot 1-10, perustervehdykset ja sekalaisia yksittäisiä sanoja. Niinpä päätin mennä ihan kiltisti aloittelijoiden kurssille, mikä eilisen tunnin perusteella oli oikea päätös. Meidän ryhmässä on mun lisäksi 5 muuta opiskelijaa: 2 amerikkalaista tyttöä, yksi israelilais-unkarilainen ja yksi saksalainen tyttö ja brasilialainen poika. Etukäteen ajattelin jostain syystä että muut opiskelijat on todennäkösesti keski-ikäisiä, mutta totuus oli toinen ja arvioisin että kaikki ryhmässä on alle kolmikymppisiä. Ei sillä että mulla olis ollut mitään keski-ikäisiä ryhmäläisiä vastaan, mutta uusia ystäviä ajatellen mulla on varmaan enemmän yhteistä omanikäisten tyyppien kanssa :)

Tunnit on maanantaisin ja keskiviikkoisin ja teinkin äsken kotiläksyt huomiselle tunnille. Eilen käytiin läpi ihan perusjuttuja eli itsensä esittelyä, numerot, eri ammatteja ja eri persoonapronomineja. Kaikki oli vielä muistissa viime vuodelta, mutta kertaus on opintojen äiti ja niin edelleen.

Pyörähdin tänään Vaci utcalla asioilla ja kylläpä oli tyhjän näköistä! Turistisesongin aikaan tää aukio on ihan täynnä ihmisiä ja terasseja ja katutaitelijoita ja vaikka mitä
Autiota on..
Muita kuulumisia on että mun puhelin ei toimi enkä oo vielä saanut aikaseksi vierailla T-Mobilella valittamassa asiasta, pitäs kyllä mennä pian. Puhelut ja tekstarit ei toimi kumpaankaan suuntaan, eikä myöskään internet. Ärsyttävää.

Tänään käytiin koiraystävän kanssa kävelemässä Margit-saarella koska oli niin kaunis ilma, aurinkoista ja +10 :) Tällä kertaa en mainitse mitään siitä k:lla alkavan vuodenajan saapumisesta, etten huomenna taas herää lumisateeseen.. Margitilla oli noin 20 kertaa enemmän ihmisiä kuin pari viikkoa sitten kun käytiin siellä räntäsateessa, mutta hyvin sinne mahduttiin muiden lenkkeilijöiden ja koiranulkoiluttajien mukaan. Mulla ei ollut edes puhelinta mukana (turha kantaa toimimatonta puhelinta), joten tälläkään kertaa ei ole luvassa kuvia sieltä saarelta josta aina jauhan :D ens kerralla sit!

Aikaisemmin tänään tein ensimmäistä kertaa ikinä täytettyjä paprikoita ja lopputulos on - vaikka itse sanonkin - ihan mahtava!! Harmi vaan että Hakan on kipeenä nii en voi jakaa tätä kulinaristista onnistumista kenenkään kanssa :D 

Äsken katsoin Ihollan eilisen jakson ja nyt odottelen täniltaisen jakson ilmestymistä nettiin - ylivoimaisesti paras suomalainen tv-sarja ikinä. Ehkä vois myös vielä yhden paprikan syödä..


Tämän hetken tunnelma

2 kommenttia:

 1. Hei Laura! Aivan mahtavaa että löysin blogisi! :)
  Kävimme Budapestissä viime lokakuussa ja rakastuin täysin kaupunkiin. ollaan suunniteltu uutta reissua ensi kesälle/syksylle ja uskon että saan blogistasi hyvää lisätietoa kaupungista ja kulttuurista. Ei perusteta nimittäin valmismatkoista vaan tykätään mennä ja nähdä uusi maa ja kaupunki sellaisena kun se on, mutta hyvät neuvot ja ohjeet on kultaakin kalliimpia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja tervetuloa lukemaan :)
   Jos on jotain tiettyä mitä haluaisit tietää niin kysy ihmeessä, yritän parhaani mukaan vastata!

   Poista