tiistai 23. huhtikuuta 2013

maanjäristys

Olen juuri selviytynyt elämäni ensimmäisestä maanjäristyksestä! Eilen puolen yön jälkeen olin menossa nukkumaan ja olin jo peiton alla sängyssä, kun tunsin että sänky tärisee ja samalla näin että pyykit kuivaustelineessä heiluu ees taas. Ekana aattelin että okei, rakennus romahtaa, tässä sitä mennään ja hyvästi maailma :D Tärinää kesti ehkä jonkun puoli minuuttia ja sen jälkeen aloin epäillä että tuskin se nyt maanjäristys oli kun Unkarissahan tässä ollaan, mutta Facebookissa selvisi että kyllä vaan, täällä järisi 4.5 richterin voimalla. Jännää! (Tiedoksi niille, joille Richterin asteikko on yhtä hepreaa kuin mulle, että Wikipedian mukaan 4.5 richterin järistys on "pienehkö, ikkunat helisevät, merkittävät vahingot ovat epätodennäköisiä.".)

Muuten elämässä ei ole tapahtunut mitään kiehtovaa, oon lähinnä yrittänyt hengailla mahdollisimman paljon ulkona nauttimassa kivasta säästä :) Sunnuntaina olin kaupunginpuistossa, jossa tosin oli ihmisiä ihan tungokseen asti enkä kauaa viihtynyt. Eilen ja tänään sitten oltiin Maritan ja Locan kanssa Margit-saarella.

Ainiin joo, käytiin viikonloppuna siellä Szimplan "polkupyörämarkkinoilla", jossa ei tosin yhden yhtä fillaria näkynyt.. En tiedä olinko sitten katsonut päivämäärän väärin. Sen sijaan siellä oli tarjolla kaikenlaisia käsitöitä koruista kosmetiikkaan ja vaatteisiin. Luin jostain että lauantai-päivisin Kazinczy-kadun rauniobaareissa toimii useita tälläisiä "design-marketteja", eli ihmiset tulevat paikan päälle myymään kaikkea mahdollista itsetehtyä tavaraa.

Sunnuntaina käytiin syömässä cyber-ravintola Kajassa
Ravintola on "cyber" siitä syystä että ruokien tilaaminen tapahtuu pöytiin upotetuilla tietokoneilla. Ruokalistalta valitaan mitä halutaan, klikataan "tilaa", kello kilahtaa ja tarjoilija on vastaanottanut tilauksen.Pitikin mennä mainitsemaan siitä dieetistä täällä..
Joenrannassa parlamenttitalon kohdalla on tuollaisia rautaisia kenkiä, jotka on siellä toisessa maailmansodassa kuolleiden juutalaisten muistona. Juutalaisia siis ammuttiin juurikin tuossa samaisessa kohdassa, mutta kengät eivät ole alkuperäisiä vaikka moni niin luuleekin :D jos niitä tarkastelee lähempää niin huomaa että suurin osa kengistä on suunnilleen kämmenen kokoisia..

Parlamenttitalo on ollut koko kevään remontissa

Käveltiin kotiin kaupunginpuistosta tollasen hienostoalueen poikki 

KUUUUUUUUUUMA. Viikonlopuksi on luvattu jo +30 astetta, jes!
Tänään olin parvekkeella ottamassa aurinkoa ja tekemässä unkarin läksyjä uskollisen seuralaiseni kanssa 
"ai miten niin oon muka tiellä"

3 kommenttia:

 1. En huomannut koko maanjäristystä, vasta uutisissa näin. Edellisellä kerralla, olisko pari vuotta sitten, sohvalla vähän heilutti ja luulin jotta pyörryttää (vanha oon jo...). Järistyskokemuksia on kertynyt jo Italiassa ym.
  Vappujuhlaa on sitten taas Margitsaarella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sillon järistyksen aikaan poikaystävä oli tässä samassa rakennuksessa, mutta kaksi kerrosta alempana ja he siellä eivät ollee myöskään huomanneet mitään..
   Margitsaarelle onkin tiistaina tarkoitus mennä :)

   Poista
  2. Vähän harvakseen katselen nettiä nykyisin..... niin se SuomiVappu on vasta keskiviikkona, vapunpäivänä keskellä päivää Margitsaarelle, sen soivan suihkukaivon läheisyydessä noin klo 12 alkaen. On ohjelmaa ja tarjoiluakin perinteisesti.....

   Poista