perjantai 12. huhtikuuta 2013

sightseeing

Kuten viime postauksessa mainitsinkin niin tällä viikolla mun työnä oli testiajaa Budapestin kiertoajelubusseja. Kiertoajelu toimii sillä periaatteella että noin 20 euroa maksavalla lipulla voi 48 tunnin ajan matkustaa kahdella bussilinjalla ja yhdellä laivalla niin paljon kuin sielu sietää. Pysäkeillä voi jäädä pois miten huvittaa ja hypätä taas takaisin bussin kyytiin sitten kun siltä tuntuu. Itsehän istuin bussissa aina koko kierroksen alusta loppuun eli noin 2,5 tuntia. 

Busseissa on mahdollisuus kuunnella kuulokkeilla opastusta omalla äidinkielellään ja yhden bussilinjan suomenkielinen opas on itseasiassa se sama tyttö jonka tapasin viime viikolla siidereiden merkeissä :D Oli aika hassua kuunnella tuttua ääntä selostamassa Budapestin nähtävyyksistä ja historiasta. Se informaation määrä mitä kiertoajelulla kuulee on valtava ja opin itsekin monta uutta asiaa Budapestista.

 Tässä vähän kuvasaldoa maanantain ja torstain ajeluilta :)

Maanantain ajelulle lähdössä, oli vielä suht kylmä. Toi uus laukku on kyllä maailman ihanin :)
VIP!


Sankarien aukio

 
Sirkus maksimus. Sirkuksen vieressä on eläintarha jonne haluan mennä, sinne on ystävänpäivänä syntynyt norsuvauva :)
Kuuluisa New York Cafe

Budapestissa on Euroopan suurin synagoga, jota en itseasiassa ollut aiemmin edes nähnyt. Tässä se nyt sitten on!

Pestin keskustasta kierros jatkuu Gellert-vuorelle

MatkamuistokojutLinnavuori
Linnavuoren takana olevat maisemat Budan kukkuloille

Takaisin Pestiin päinErzsébét-puisto, toi etualalla oleva hiekkakenttä on koirapuisto..

Huomaa kyllä että ilmat on lämmenneet kun puistossakin kävi hirveä vilinä
Tuntuu että noiden kierrosten jälkeen oon nähnyt Budapestin nähtävyydet tarpeeksi monta kertaa :D Oli kyllä ihan hauskaa vaihtelua! Muutenkin tää viikko on ollut kiva, oon käynyt aika paljon ulkona Sannen ja muiden kanssa ja tää tavallista aktiivisempi elämä kyllä tuntuu luissa ja ytimissä :D tekee tosin ihan hyvää mullekin liikkua kodin ulkopuolella muuallekin kuin ruokakauppaan. Maanantaina Morrisonsinssa sattui vielä sellanen kivan hassu juttu että ekaa kertaa ikinä blogin lukija tuli juttelemaan mulle, iiks :D terveisiä vaan Ellalle! 

Budapestiin on nyt saapunut kevät, eilenkin bussiajelulla istuin bussin yläkerrassa ulkoilmassa ja hyvin tarkeni kun asteita on se 17 :) jee! Oon nyt päättänyt että ilmat ei tästä enää viilene ja tänään just pesin mun talvikaulahuivit ja pipot ja lapaset ja aion laittaa ne kaappiin odottamaan seuraavaa talvea, nyt on kesän vuoro!

2 kommenttia:

 1. Hei,
  Olemme tulossa Budapestiin 21-28.5 ja löysimme blogisi ja toivoimme että jos osaisit antaa vinkkejä ruokapaikkojen ja liikkumisen suhteen?
  Majoitumme Central Hotel 21,Mária utca 10.
  Osaatko yhtään sanoa että millaisella alueella hotellimme sijaitsee? Mitä shoppailupaikkoja löytyisi hotellimme läheisyydestä? Ja entäs kirpputorit joita ainakin netissä oli suositeltu. Missä päin ne sijaitsee ja millä helpoin mennä?
  Olemme päättäneet käydä myös Siófokissa joten jos osaisit sanoa helpoimman matkustustavan sinnekkin.
  Millaiset ilmat siellä on nyt ollut? =)

  Kiitos jo etukäteen! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria utca on pienen kävelymatkan päässä suosituimmalta ostoskadulta Vaci utcalta ja sen päässä olevalta Vörösmarty teriltä. Myös Arena Plaza -ostoskeskukseen on helppo mennä suoraan metrolla. En itse alueesta tiedä oikeastaan sen enempää, mutta se on 8. kaupunginosaa eli käytännössä kuuluu keskustan alueeseen :)

   Yksi suosittu kirpputori on kaupunginpuistossa (Városliget) viikonloppuisin klo 8-14, sinne pääsee bussilla nro 70 johon voi nousta esim Rakoczi teriltä (jonne kulkevat metrolinjat 4 ja 6). Siofokiin pääsee helpoiten junalla Dèlin juna-asemalta, joka sijaitsee Budan puolella.

   Ilmat ovat olleet viimeisen viikon ajan sellaista 25-30 astetta :)

   Poista