maanantai 17. kesäkuuta 2013

1st anniversary & budapest eye

Tulvista ollaan nyt selvitty kunnialla ja Budapest on palannut normaaliin päiväjärjestykseen. Lisäksi täälläkin ollaan VIHDOIN päästy kesätunnelmiin, nimittäin tässä viimeisen viikon ajan mittari on keikkunut parinkymmenen asteen paremmalla puolella ja lähipäivinä ollaan kärsitty nautittu kolmenkympin helteistä. Vilkaisin tänään sääennustetta ja kuumuus senkun kasvaa päivä päivältä, loppuviikosta ollaan jo lähellä neljääkymmentä celsiusta. Mitä muistan viime vuoden helteistä niin tukalia päiviä on tulossa! Täällä kaupungissa ilma ei liiku yhtään ja ovesta ulos astuttaessa tuntuu kuin kävelisi saunaan. Onneksi on olemassa Margitsaaren uima-altaat.

Viime viikolla ilmat oli vielä tätä luokkaa, jouduttiin Locan kanssa ihan järkyttävän kaatosateen yllättämiksi puistoreissulla Loca sai ekaa kertaa leikkiä tennispallolla ja ihastui siihen niin paljon että kantoi sen ite koko matkan puistosta kotiin, tässä ollaan vaan pysähdytty katokseen keräämään voimia loppumatkaa varten. Loca siinä katselee ilmeisesti Kyproksen matkojen mainosta

Nämä kuvat onkin sitten jo muutaman päivän takaa

Meillä oli torstaina Hakanin kanssa ensimmäinen vuosipäivä jota juhlistettiin viini- ja pihviravintola Primessä. Mä bongasin ravintolan ihan sattumalta pari viikkoa sitten ja ajattelin että näyttääpä kivalta paikalta, plus viini ja pihvi on just meidän juttu :D Varasin sitten pöydän sieltä ja paikalle saapuessa tajusin että tämä taisikin olla vähän korkeamman luokan ravintola.. En ole ikinä missään ravintolassa saanut niin hyvää palvelua, meidän oma tarjoilija oli todella asiantunteva ja osasi hommansa, viineille oli oma tarjoilijansa ja joka lautaselle omansa. Yhteensä illan aikana meitä palveli 6-7 eri tarjoilijaa :D Aluksi olin vähän hämmentynyt siitä kaikesta mutta ravintolassa oli kuitenkin tosi rento tunnelma, ja ruoka oli ehkä parasta ikinä. Laatuhan tosiaan näkyi sitten myös laskussa, mutta kerrankos sitä ensimmäistä vuosipäivää vietetään (= Hakan maksoi).

New York Strip -pihvi ja cheddar-rucola-perunamuusia 

Juustokakkua namnam. On se hyvä että on ruoasta kuvia mutta meistä kahdesta ei yhtäkään :D Meistä on muutenkin olemassa tosi vähän yhteiskuvia, pitäis varmaan kaivaa kamera useammin esille.

Primestä lähdettiin viereiseen Erszebet-puistoon ja Budapest Eye -maailmanpyörään. Siinä jonottaessa katsottiin että hirveetä vauhtia se pyörii, ehtiiköhän tuolla edes nähdä mitään, mutta sisällä kopissa istuessa ei se vauhti tuntunut mitenkään erityisen reippaalta. Hintaa en nyt enää muista, se oli jotain vähän alle 3000 forinttia. Luulin jostain syystä että kyydissä saa istua vain yhden kierroksen, mutta onneksi olin väärässä ja lipulla pääsee siis viisi kierrosta.

Maailmanpyöräajelu ei ollut ihan niin romanttinen kuin miltä ehkä kuulostaa, samaan vaunuun/koppiin/mikälie mahtuu nimittäin 6 ihmistä ja me oltiin siellä kolmen tuntemattoman tytön kanssa.. Sen takia mulla ei ole yhtään maisemakuvaa joen puolelta kun en kehdannut alkaa räpsimään siitä niiden tyttöjen ohi :DLauantaina tänne saapui kylään Milla ja ollaan eilen ja tänään uhmattu tukahduttavaa hellettä ja kierrelty mm. Linnavuorella ja eläintarhassa, niistä lisää huomenna :)

ps. kävin läpi puhelimen kuvia ja löysin tälläisiä viime ostosreissulta.. Lähettelen noita Hakanille kera kysymysten kuten "onkohan tää hyvä, ostanko tän, onkohan tää liian kallis?" :D Ostin ton langattoman hiiren ja kylläpä elämä helpottui! Vaa'an ostaminen taas osoittautui huonoksi ideaksi, tieto lisää tuskaa jne.. Oikeassa reunassa Chuck II.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti