keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

occupy turkey & budapestin tulvat

Jännittäviä asioita on tapahtunut viime päivinä. Turkkilaisen kanssa kun asun niin Turkin mielenosoitukset ovat saaneet paljon huomiota tässä taloudessa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä levisi Facebookissa tieto Istanbulissa alkaneista mellakoista, ja Hakan kavereineen alkoi heti järjestämään omaa mielenilmausta Budapestin turkkilaisille. Aika hyvin he sitten saivatkin ihmisiä paikalle alle 12 tunnissa, protestin Facebook-ryhmässä oli n. 200 jäsentä ja paikan päälle saapui kokonaisuudessan 60-70. Jopa poliisin lupa irtosi suht helposti. Kuten näkyy niin protesti pidettiin Sankarien aukiolla, jossa käytiin Locankin kanssa moikkaamassa ja jatkettiin siitä sitten matkaa kaupunginpuistoon. Ensin puistossa jouduttiin varisten hyökkäyksen kohteeksi, kun Locan hätyytteli niiden lentokyvytöntä poikasta, ja sitten vielä kotimatkalla alkoi sataa niin kovaa etten muista milloin olisin viimeksi kastunut yhtä perinpohjaisesti. Loca-raukka joutui käytännössä uimaan kaduilla, kannoin sitä tosin aina välillä kun se näytti niin surkealta pikku otukselta :DHakanin rooli oli toimia valokuvaajana.Kyseessähän on siis jo pitkään pinnan alla kytenyt tyytymättömyys Turkin hallitukseen, joka on viime vuosina "uudistuksillaan" vetänyt Turkkia konservatiivisempaan ja uskonnollisempaan suuntaan. Etenkin pääministeri Erdogan on kritiikin kohteena itsevaltiasmaisen johtamistyylinsä ja kommenttiensa takia, hän on muun muassa todennut mellakoista että "jos te tuotte kaduille 100 000 ihmistä, minä tuon miljoona poliisia". Nähtäväksi jää tuovatko mielenosoitukset mitään muutoksia, täällä ainakin kovasti toivotaan että tuovat.

Toinen jännä asia on Keski-Euroopan tulvien leviäminen Budapestiin. Kuulin tästä eilen illalla ja tänään lähdin innoissani kameran kanssa joelle katsomaan tilannetta. Maanjäristys ja tulva samana keväänä, kuinka siistiä! :D Tulva nousee kuulemma sunnuntaihin asti, jolloin se saavuttaa huippunsa ja vedenpinta alkaa sitten taas laskea, pitää varmaan muutaman päivän kuluttua mennä taas uudestaan ihmettelemään asiaa.


Matkalla joelle näin että Erszebet-aukiolle on pystytetty London Eyen tyylinen maailmanpyörä :o kotona katsoin Googlesta että maailmanpyörä on tuossa paikassa vain muutaman viikon, ennenkuin se siirretään elokuisen Sziget-festivaalin alueelle. Yksi kierros "Budapest Eyessä" maksaa aika suolaiset 2400 forinttia eli n. 8 euroa, toisaalta kiinnostaisi kyllä kovasti mennä..

Tällainen näky siellä Tonavalla sitten odotti!
En ole koskaan nähnyt siellä noin paljon väkeä kuin tänään, selvästi tulva kiinnostaa muitakin kun mua :D


Hakan sanoi joskus että Loca ei tykkää vedestä tai uimisesta, ja yllätyin vähän kun se oli noin innoissaan vedestä! Jos olisin päästänyt narusta irti Loca olis varmaan juossut suoraan virtaukseen, vaikka yritin kyllä selittää ettei sinne jokeen voi nyt kunnolla mennä.Joelta mentiin lähipuistoon, jossa ollaan oltu heittelemässä palloa ja leikkimässä muiden koirien kanssa joka ilta viime aikoina." Ei koiria puistoon"

Mulla oli vielä kamerassa jotain vanhempia kuvia, laitetaan nekin nyt tähän perään.

Lentokoneessa matkalla kohti Helsinkiä häikäisi kovasti :( heti alkumatkasta onnistuin kaatamaan kokista vieressä istuneen pukumiehen päälle, joka sitten suuttui lentoemännille koska nämä eivät tulleet puhdistamaan hänen pukuaan.. Kiusallisin tilanne aikoihin :D 

Oli ihanaa ajaa autoa pitkästä aikaa :)

Localla ei ollut yhtään pehmolelua joten toin sille Suomesta tuliaisiksi tuollaisen otuksen, jonka Hakan nimesi Chuckiksi. (Gossip Girl -tv-sarjan Chuck Bassin mukaan tietenkin.) Että voikin pieni koira tulla onnelliseksi noinkin pienestä jutusta!

Ekana iltana ne jopa nukku vierekkäin

Mua aina välillä tosin kaduttaa vähän että ostin ton lelun sille, kun Locan mielestä mun pitäisi sitten myös olla koko ajan leikkimässä eikä esim. käyttää tietokonetta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti