tiistai 10. kesäkuuta 2014

Finn Kenyér kft.

Heips!

Täällä arki pyörii edelleen Teddyn ympärillä, se keksii joka päivä uusia jekkuja ja jokainen valveillaolohetki vietetään riehuen. Onneksi Teddy oppii myös uusia hyödyllisiä taitoja joka päivä, muuten voisi olla omistajilla hermot vähän turhankin kireällä :D Tähän mennessä Teddy osaa jo mennä rappuset ylös ja alas, hypätä sohvalle/sänkyyn ja pois, kävelee päivä päivältä reippaammin valjaissa ja lisäksi se osaa jo olla menemättä keittiöön tai työhuoneeseen. Vessa-asiatkin osuvat jo 99-prosenttisesti oikeaan osoitteeseen paperille ja siivoushommiin joudutaan vain harvoin :) Voisi siis sanoa että tänne meille muutti superaktiivinen ja reipas koira, joka on onneksi myös fiksu ja innokas oppimaan.

Se mistä tänään halusin tulla kirjoittamaan ei kuitenkaan ollut Teddy (vaikka siitä voisinkin puhua noin 24 tuntia vuorokaudessa), vaan yritys nimeltä Finn Kenyér ("suomalainen leipä"). En itse asiassa edes muista miten alunperin kuulin heistä, mutta joskus viime vuonna löysin jostain tämän suomalaisten perustaman Budapestissa toimivan leipomon. Tutustuin heidän nettisivuihinsa ja näin että he valmistavat mm. karjanlanpiirakoita, korvapuusteja ja sekaleipää, nam! Tuolloin kaikki heidän myyntipisteensä sijaitsivat kuitenkin aika kaukana täältä meiltä, enkä sitten missään vaiheessa viitsinyt lähteä pelkän leivän takia matkustamaan kaupungin toiselle laidalle.

Olen jo pitkään seurannut heidän Facebook-sivuaan, ja viime viikolla näin että he olivat myymässä tuotteitaan tässä ihan meidän lähellä sijaitsevassa kauppahallissa. Harmi vain, että näin tämä päivityksen päivän myöhässä.. Tällä viikolla sitten olin tarkkana, ja eilen ilmestyikin tieto siitä että he olisivat jälleen tämän viikon tiistaina siellä samassa kauppahallissa kello yhdestätoista eteenpäin. Tänään siispä uhmasin hellettä ja painelin heti yhdentoista jälkeen Hold utcan kauppahalliin.


Tänne on nyt saapunut se Budapestille ominainen tukahduttava kuumuus joka saa ilmankin tuntumaan tavallista tiheämmältä. Suuri kiitos ilmastoinnin keksijälle, ei tulisi muuten mistään mitään :DTämä talo sijaitsee kauppahallia vastapäätä, ikävä kyllä tässä kuvassa ei nyt näy yhtään noi prameat kullan ja vihreän värit jotka koristavat tuota rakennuksen yläreunaa. Mun oli tarkoitus ottaa siitä itse kauppahallistakin kuva, mutta olin vähän kiireessä ja unohdin.Tältä se kuitenkin näyttää sisältä.Finn Kenyérin pöytä oli lähellä sisäänkäyntiä ja tunnistin heti että pöydän takana oleva nainen on kyllä varmasti suomalainen :D Olipa hassua asioida täällä suomeksi.


Sitten äkkiä takaisin kotiin, Hakanin piti nimittäin lähteä tekemään loppukoetta ja ei uskalleta jättää koiria yksinään kovin pitkäksi aikaa vielä. Hississä piti tietty ottaa "päivänasu"kuva, ostin ton mustan pitsimekon mekon silloin uutenavuotena Pariisista mut en nyt tiedä tykkäänkö siitä sittenkään.Vastaanottokomitea.


Ja mitäs herkkuja mä sitten ostinkaan! Kaksi pussia korvapuusteja (kaakao ja perus), kaksi runerbergintorttua ja sekaleivän. Laitoin puolet kaikesta pakkaseen koska Hakan ei pahemmin välitä leivonnaisista eikä tällä hetkellä syö leipääkään, ja vaikka olisin voinut syödä nuo kaikki yksin vaikka muutamassa päivässä niin on ehkä parempi säästää osa myöhemmäksi :D 

Nyt aion maata ilmastointilaitteen alla ja syödä yhden runebergintortun.

T. Laura

2 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen Teddy on♥ edellisestä postauksesta ihailin....ja miten viisas pikkukoira..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks on söpö niin ei haittaa vaikka välillä se vähän jyrsii latureita ta vetelee kukkaruukkuja lattialle.. :D

      Poista