sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

busy bee

Jopas on taas aika vilistänyt nopeasti viime postauksesta. Oon ollut tosi kiireinen tässä viimeiset kolme viikkoa, ensin Hakan lähti Turkkiin ja samaan aikaan mulla alkoi työt, sitten mun vanhemmat oli kylässä ja viikko sitten Hakan tuli takaisin Budapestiin veljensä kanssa, joka lähti takaisin kotiin tänä aamuna. Nyt meillä on täällä tänään vielä yksi vieras yhden yön, huomenna sit palataan taas normaaliin elämään :D

Tuntuu että nyt kun oon taas työelämässä niin mulla ei oo aikaa enegiaa tehdä mitään muuta, en edes muista milloin olisin viimeksi esimerkiksi käynyt ruokakaupassa ja blogikin on jäänyt heitteille. Työhän ei itsessään oo mitenkään raskasta (päinvastoin), mutta en oo ikinä ollut yhtään aamuihminen ja nykyinen arkisin klo 7 herääminen tarkottaa mulla sitä että alan jo alkuillasta haukottelemaan ja oottelen että millon kello on tarpeeksi et voin mennä nukkumaan :D Esimerkiksi maanantaina oltiin Hakanin ja tämän velipojan kanssa Fröccsteraszilla johonkin iltakymmeneen asti ja se tuntu ihan sairaan myöhäseltä. En siis mitenkään valita, kivempi tämä päivärytmi on kuin se aamuneljään valvominen ja iltapäivään asti nukkuminen, kunhan vain selittelen miksei blogille oo nyt riittänyt aikaa. Lisäksi kun päivät pitkät tuijotan tietokoneen ruutua töissä, niin kotona illalla keksin sit kyllä mielummin jotain muuta tekemistä. Mulla on kaikki seuraamani tv-sarjatkin kolmen viikon ajalta rästissä kun oon ollut illat joko kaupungilla vieraiden kanssa tai sitten kotona tehnyt jotain muuta.

Mun teknologinen epäonni senkun jatkuu ja tällä kertaa huoltoon lähti puhelin. Talvellahan mulla tosiaan oli läppäri (muistaakseni) melkein 2 kuukautta huollossa ja nyt puhelin otti ja sekosi. Kiitos Samsung tästäkin taas! Toivottavasti saisin puhelimen takaisin vähän nopeammin kuin mitä läppärin kanssa silloin kesti. Luulin ensin että menetän kaikki puhelimessa olleet kuvat jotka pitävät sisällään mm. kaikki Teddyn pentukuvat, mutta sain ne onneksi pelastettua vielä ennen huoltoon viemistä. Olis muuten saattanut ehkä vähän harmittaa. (No nyt huomasin että puolet niistä "pelastamistani" kuvista oli sittenkin kadonnut. Jee.)


Harvatahtisessa bloggaamisessa on se hyvä puoli, että kuvamateriaalia riittää aina yllin kyllin pilvin pimein. :D Luulen että nyt seuraa ehkä koko tän blogin historian suurin määrä kuvia.


Ekat kuvat on jo kahden viikon takaa, kun olin yksin koirien kanssa kaupunginpuistossa. Halusin ottaa kivoja kuvia koirista, mutta kahden joka suuntaan ryntäilevän tyypin kuvaaminen on helpommin sanottu kuin tehty, mulla on esim. yks kuva missä molemmat seisoo paikallaan ja naamat muhun päin, mutta Teddyllä on silmät kiinni :D nää seuraavat viis kuvaa on kirjaimellisesti ainoot edes suunnilleen onnistuneet. Tää oli muuten myös Teddyn eka kerta isossa puistossa, tuitui.


Loca löysi ihanan mutalammikon ja päätti käydä siellä uinnilla. Haju oli päätähuimaava ja omistaja kiittää.

Seuraavat kuvat on sitten jo ekalta (tai tokalta?) illalta kun mun vanhemmat oli täällä, käytiin syömässä ja sen jälkeen käveltiin Erszebet terille ja tehtiin extempore-päätös hypätä Budapest Eyen kyytiin. Tää oli mullekin tavallaan uus kokemus, koska viime vuonna kun käytiin siinä Hakanin kanssa niin oli jo aika pimeää, eikä nähty maisemia niin kivasti kuin nyt.

*


*
*


Sitten hypätään muutama päivä ajassa eteenpäin ja ollaan viime viikon lauantaissa. Täällä on ollut nyt ihan sairaan kuuma, mutta ajateltiin että ehkä ennen keskipäivää vois olla vähän viileämpi (ei ollut) ja lähdettiin koirien kanssa kaupunginpuistoon. Meiltä pääsee sinne onneksi kätevästi suoraan julkisilla, Teddy-pienoinen kun ei jaksa vielä kävellä mitään hirveitä matkoja.

*
*
Loca tosiaan tykkää aina kieriskellä kaiken maailman lätäköissä, ja oltiin jo lähdössä kotiin päin puistosta kun huomattiin että jotkut ihmiset uittaa koiraansa tuollaisessa tekolammessa. Ajateltiin kokeilla että jospa Loca haluis mennä ihan kunnolla uimaan, ja hirveen mielellään se tuolla kahlailikin kunnes sitten vahingossa putosi kokonaan veden varaan :D ei se kyllä siitäkään pelästynyt, ja kun seuraavan kerran kävin tuolla puistossa niin se alkoi oikeen tosissaan vetämään tota lammikkoa kohti ja vaati päästä uudelleen uimaan.

*
*
Puistolenkin jälkeen kotona Teddy katosi hetkeksi ja löysin sen sitten sängyn alta rentoutumasta. Levättiin hetki kotona ja lähdettiin sitten kaupungille pyörimään. Ekana suunnattiin kauppahalliin, jossa mäkään en ollut käynyt kuin kerran joskus kaks vuotta sitten. Se oli paljon isompi kuin muistin, jos asuisin sielläpäin kaupunkia niin kävisin aina tuolta hakemassa ihania tuoreita kasviksia ja muita herkkuja :) Tosin tuolla hallissa oli ehkä 50 astetta lämmintä, joten ei jääty sen kummemmin tutkimaan sen tarjontaa.


*

En ehdi enää nykyään ottaa hissikuvia ollenkaan, kun mulla on aina mukana joko pyörä tai kaks koiraa, joten ehkä nää jalkakuvat vois olla se uus juttu :D pitkä hame oli muuten ehkä paras asu hellepäivälle mitä voi vaan olla!
*
Seuraavana päivänä eli sunnuntaina olikin sitten jo aika äitin ja iskän lähteä kotia kohti, mutta sitä ennen ehdittiin vielä käydä Szimplan sunnuntaimarkkinoilla ja vielä vähän keskustassakin pyörähtämässä.

*
*
*
Szimplassa on mehubaari, josta saa mm. tuoreista marjoista tehtyjä jäähilejuomia ja erilaisia lemonadeja, nam.

*
Viimeksi kun kävin tuolla niin myynnissä oli käsitöitä, koruja ja sen sellaista, mutta tällä kerralla myytävänä olikin vihanneksia, marjoja, juustoja ja muita ruokia. Viime kerrasta oli tosin jo vuoden verran aikaa, miten se kulkeekin niin nopeesti? :D

Seuraava kuva onkin sitten töistä. Siellä on mennyt kaikki tosi hyvin, työ on edelleen mielenkiintoista ja mukavaa, kuten myös kollegat. Käytiin yks ilta after work -drinkeillä sellaisessa paikassa kuin Potkulcs, suosittelen!

Sain noi pinkit Dr. Dre -kuulokkeet Hakanilta synttärilahjaksi :) Sillä on käynnissä projekti "Lauran käännytys Samsung-käyttäjästä Apple-käyttäjäksi" ja noi kuulokkeet on kuulemma jo askel oikeaan suuntaan :D ja tosiaan jos mun Samsung-laitteet jatkaa hajoiluaan samaan tahtiin niin eipä tarvii paljoa vakuutella että siirryn jonkun toisen merkin pariin.


"Päivän asu"

Teddy eilen. Tähän tulis nyt sellainen sydänsilmäinen hymiö!


Ja niin, Loca kun tosiaan todistettavasti tykkää uimisesta ja täällä näitä lämpöasteita riittää, niin pitihän sille saada sitten oma uima-allas :DMun puhelinongelmien takia mulla ei oikeastaan ole kuvia viime viikolta, mutta syötiin paljon ulkona Hakanin ja sen veljen kanssa ja perjantaina käytiin pitkästä aikaa Budapestin yöelämässäkin. Että sellaiset oli mun muutamat viime viikot, nyt näyttää kalenteri typötyhjää hamaan tulevaisuuteen asti, tosin pari reissua on sellaisessa todella aikaisessa suunnitteluvaiheessa. Peukut pystyyn niiden toteutumiselle!

t. Laura

*kuvat mun vanhempien ottamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti