sunnuntai 10. toukokuuta 2015

all a bit too much

Hei, onkohan siellä enää ketään?

Olen jo pitkään miettinyt blogin elvyttämistä ja tuntui että NYT on se hetki. Ensinnäkin, pahoittelut yllättävästä katoamistempusta - tuntui vain että elämässä on nyt liikaa kaikkea, menetinhän syksyllä samaan syssyyn työni, kotini ja oikeastaan koko silloisen elämäni. Olin syksyllä (ja edelleen) aika sekaisin kaikesta ja yritin parhaani mukaan saada palapelin palasia taas kasaan, ja blogi tuntui vaan jotenkin ylikuormittavalta ja oma jaksaminen ei sen päivittämiseen riittänyt. Ei sillä, että päivitettävää olisi juuri ollutkaan.

Nyt kuitenkin alkaa taas näkyä valoa tunnelin päässä: olen muuttanut omaan kotiin pari viikkoa sitten ja uudet työtkin alkavat pian. Halusin tulla kertomaan mitä minulle kuuluu ja mitä olen tässä hiljaiselon aikana tehnyt, mutta nyt kun asiaa mietin niin en oikeastaan ole tehnyt juurikaan mitään :D Olen hakenut töitä ja asuntoa ja käytännössä vain odottanut. Odottanut sitä että saan elämän taas käyntiin ja pois tästä kamalasta välitilasta, odottanut että saan taas alkaa suunnittelemaan tulevaisuutta ja odottanut että tunnen taas oloni omaksi itsekseni.

Yleisesti ottaen tulevaisuus alkaa taas näyttää ihan hyvältä - olen tosi innoissani kesästä, mulla on ystävänä samassa elämäntilanteessa oleva partner in crime jonka kanssa olemme tehneet jos jonkinlaisia suunnitelmia. Täytän kesäkuun lopussa 25 vuotta, mikä alkuvuodesta aiheutti mulle suurta ahdistusta (koska en koe millään tasolla olevani elämässäni siinä pisteessä kuin olisin kuvitellut olevani tässä iässä), mutta sitten päätin että otetaan ilo irti tuosta väistämättömästä ikääntymisestä ja aionkin juhlistaa merkkipäivää pitkän kaavan mukaan. Lisäksi lähiviikkoina maailmaan saapuu rakkaan ystäväni ensimmäinen lapsi, joka on myös mun ensimmäinen kummilapsi ♥ Mitäs muuta kerrottavaa mulla olikaan? Elelen tosiaan Teddyn kanssa, joka on edelleen oma hyperaktiivinen ihastuttava itsensä. On sekin pieneksi koiraksi kyllä joutunut sopeutumaan moneen muutokseen.

Uusi työni tulee olemaan rankka, mutta olen tosi innoissani päästessäni taas oppimaan paljon uutta ja tapaamaan uusia ihmisiä ja haastamaan itseäni. Tarkkaa aloituspäivää mulla ei ole tiedossa, olen tässä nyt jo lähemmäs pari kuukautta ollut tietoinen että työpaikka mua odottaa, mutta ulkomailla asumisen vuoksi olen joutunut nyt byrokratian rattaisiin ja odottelen tässä nyt että erinäiset lupa-asiat järjestyvät.

Budapestiin mulla on ihan hirveä ikävä, vietin siellä pari viikkoa tammikuussa mutta kesällä haluaisin myös päästä sinne käymään. Haaveilen helteestä, puistoista, Fröccsteraszista ja oikeastaan koko Budapestin yöelämästä, ihmisvilinästä, unkarin kielestä (jonka pelkään kokonaan unohtavani), ravintoloista ja koko Budapestin energiasta. Olen todella tyytyväinen alueeseen jolla nyt asun, mutta onhan tämä Suomi nyt aika kuollut paikka jos ihan totta puhutaan.. tosin suomen kielen puhuminen on mulle edelleen jokapäiväinen ilon aihe, vaikka aivoni kylläkin toimivat vielä osittain englanniksi. 

Menetin äskettäin kaikki tietokoneelle tallennetut kuvani viimeiseltä kolmelta vuodelta, mikä oli ihan järkyttävä pettymys, mutta oma moka toki. Vaihdoin myös puhelinta vuoden alussa eli puhelimen kuvatkaan eivät ikävä kyllä säästyneet, joten tästä taitaa nyt tulla tämän blogin historian ensimmäinen (?) kuvaton postaus. Mulla on ollut muutenkin ihan järkyttävän huono tuuri oikeastaan ihan kaiken suhteen, mutta tuntuu että nyt vihdoin sekin alkaa kääntä paremmaksi :D

Nähtäväksi jää kuinka säännöllisesti blogi tulee päivittymään. Mulle itselleni kirjoittaminen on tärkeä harrastus ja blogi toimii kätevänä päiväkirjana, joten toivottavasti keksin tänne tikusta asiaa edes silloin tällön :)

9 kommenttia:

 1. Heii ihanaa että oot palannut! En kerennyt sun blogia ihan kauheen kauaa lukea niin että tuli uusia postauksia mutta kaikki vanhat postaukset tietty luin sillon putkeen. Kuulostaa siks varmaan vähän hassulta mutta just olit yks päivä mun mielessä :) kiva siis kuulla taas susta ja kiva päästä lukeen taas sun juttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee ihana kommentti! Olen kanssa seuraillut sun blogia, vaikkei olekaan tullut kommentoitua mitään :)

   Poista
 2. Jeee you're back! Hyvä kuulla, että nyt alkaa palaset pikkuhiljaa loksahtelemaan paikoilleen! Tsemppiä uuten työhön ja ehdottomasti kannatan BÍudapestissä vierailua kesällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mun piti kirjottaa sulle sillon talvella kun oltiin Budapestissa mutta aika meni vaan nii nopeesti, mut kesällä jos (kun) tuun nii pitää nähä! :)

   Poista
 3. Jee, uusi postaus. Mietinkin tässä muutama päivä sitten, että mitäköhän sulle mahtaa kuulua. Kivaa, että elämä alkaa taas olemaan mallillaan. Ehkä myöhemmin saattaa käydä niin, että esim. tajuaa että tuollainen "välivaihe" (joka on silloin tuntunut äärimmäisen ahdistavalta) onkin ollut hyvä juttu? Ei sitä tiedä. Itse uskon siihen, että everything happens for a reason. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi itse välttämättä halunnut taaaas aloittaa puhtaalta pöydältä, mutta ainakin tässä on nyt saanut hyvin mietittyä että mitä minä itse haluan tulevaisuudeltani ja mitkä on niitä elämän ykkösprioriteetteja. Lisäksi musta kanssa tuntuu että kaikki on nyt vasta alussa, ja vaikkapa tämän vuoden loppupuolella olen varmasti jo taas paljon viisaampi ja näen tämän ajanjakson ihan eri tavalla kuin miltä se nyt tuntuu. Saa nähdä mihin tässä vielä päätyy :D

   Poista
 4. Kiva että olet palannut! Nyt vasta huomasin postauksesi, mutta mukava oli silti lukea kuulumisia. :) Toivottavasti työasiat selvisivät ja pääsit aloittamaan. Ja toivottavasti keksit silloin tällöin jotain kirjoiteltavaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, onpas kommenttiin vastaaminen päässyt venähtämään! Kaikki kommentit kyllä luen heti kun ne tänne blogiin saapuvat, bloggaamisen ja kommentteihin vastaamisen rutiini on vaan näköjään hieman ruosteessa. Kiitos kommentistasi, töissä on tosiaan aloitettu ja siellä vietänkin suurimman osan valveillaoloajasta :D uusi postaus on mielessä kypsymässä, vielä pitäisi löytää hetki istua alas kirjoittamaan :)

   Poista
  2. Hehe, eipä mitään! Itselläkin taas pitkän tauon jälkeen vähän hakusessa tämä bloggailu. ;) Haastoin sinut muuten Liebster Award -haasteeseen! Käy kurkkaamassa, jos hauat ottaa osaa :) http://www.rantapallo.fi/sannintaikasaappaat/2015/08/09/liebster-award-haaste/

   Poista