sunnuntai 16. elokuuta 2015

Liebster Award

Noniin! Kärsin ilmeisesti jonkinlaisesta writer's blockista, joten kun Sanni haastoi minut mukaan Liebster Awardiin niin osallistun oikein mielelläni. Blogia seuranneet varmaan tietävätkin, että tykkään aina muutenkin vastailla kaikenlaisiin kyselyihin ja haasteisiin.

Liebster Awardin ideana on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle.

Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.1) Mitkä ovat top 3 maat/paikat, joihin voisit palata yhä uudelleen?
Liikaa miettimättä: Italia, Budapest, Brasilia.
2) Millaista musiikkia kuuntelet matkalla vai kuunteletko ollenkaan?
Matkalla kuuntelen musiikkia lähinnä lennon aikana. Tosin silloinkin musiikki lähinnä auttaa mua vain blokkaamaan ulkopuoliset äänet pois ja nukahtamaan helpommin.. Kuuntelen samaa musiikkia kuin aina muulloinkin, eli sekalaisesti poppia, rokkia, rn'b:tä ja reggaetonia.
3) Kenelle lähetät postikortin reissusta?
Vanhemmilleni.

4) Mitkä ovat parhaat reissukengät?
Oon vasta viime vuosina alkanut kiinnittää huomiota kenkien mukavuuteen, eikä pelkästään ulkonäköön, mutta siltikin reissussa jaloista löytyy useimmiten jotkut perustennarit vaan. Sen jälkeen kun taannoisella Milanon ja Rooman reissulla jaloissa oli enemmän rakkoja kuin tervettä ihoa, opin vihdoin sen että ballerinat/varvastossut/ohutpohjaiset sandaalit EIVÄT ole se paras kenkävalinta jos on paljon kävelyä luvassa.
5) Jos saisit lukea vain yhtä kirjaa loppuelämäsi, mikä tämä kirja olisi?
Aaaa. Ekana mieleen tuli Diana Gabaldonin Muukalainen.
6) Mikä on paras ravintolakokemuksesi?
Siis oon niin kulinaristin vastakohta kuin olla voi. Maailmassa on joku prosenttimäärä ihmisiä, joiden makuaisti on jotenkin herkempi kuin muilla ja oon diagnosoinut itseni tähän ryhmään kuuluvaksi :D en tykkää ruoasta joka maistuu liian makealta, suolaiselta, tuliselta tai muuten vaan voimakkaalta, eli toisin sanoen tykkään mauttomasta ruoasta. Paras ravintolakokemus liittyy siis varmaan enemmänkin tunnelmaan ja seuraan, kuin itse ruokaan. Mulle ei nyt jostain syystä tule mitään yksittäistä ravintolakokemusta mieleen, mutta voin kuvailla tunnelmaa: kuuma kesäilta, ulkona on jo pimeää, istutaan ulkona terassilla, ympärillä on paljon ihmisiä ja ehkä jotain livemusiikkia, hyvää ruokaa ja juomaa :)


7) Matkustatko mieluummin yksin vai jonkun kanssa? Miksi?
Jonkun kanssa, koska jaettu ilo on paras ilo. Matkalla syntyy aina inside-läppää ja saattaa käydä kaikenlaisia kommelluksia, joita on parasta muistella vielä pitkään reissun jälkeen. Lisäksi olen matkustaessani todella joustava suunnitelmien tekemisessä, enkä ole vielä tähän mennessä matkustanut kenenkään kanssa jonka kanssa olisi mennyt sukset millään tavalla ristiin, vaan päin vastoin, yhdessä matkustaminen on aina vain lujittanut ihmissuhteitani :)
8) Mikä on jännin sinulle reissussa sattunut juttu?
Varmaankin keskellä yötä Unkarin maaseudulla pienen pienellä poliisiasemalla vietetyt viisi tuntia..


9) Mikä on omasta mielestäsi paras matkakuvasi?
Mulla ei oo koneella mitään kuvia tallella, ikävä kyllä. Facebookissakaan ei näkynyt olevan jemmassa mitään erityisen onnistunutta reissukuvaa, joten se paras on varmaan vielä ottamatta!
10) Millainen olisi unelmiesi matka Euroopassa?
Viikko Lontoossa, viikko Pariisissa, viikko Barcelonassa, viikko Ateenassa ja kuukausi reissaten Italiassa. Näin niin kuin lonkalta heitettynä.
11) Heräät aamulla ovikellon soittoon. Sinulle kerrotaan, että olet voittanut viikon matkan ja lähtö on heti. Aikaa pakata on kymmenen minuuttia. Et tiedä määränpäätä tai matkan kestoa, mitä pakkaat mukaasi?
No, kesää kun eletään niin heittelisin varmaan laukkuun shortseja ja toppeja (tosin toisella puolella maapalloa on nyt talvi..), hammasharjan ja muita hygieniatarvikkeita, passi ja lompakko olis myös varmaan ihan jees. Kännykkä ja laturi vielä mukaan niin eiköhän näillä jo jotenkin pärjäisi :DMulla oli mielessä pari blogia jotka olisin halunnut haastaa, mutta huomasin sitten että he olivatkin jo osallistuneet tähän haasteeseen. Ehdin kuitenkin jo keksiä omat kysymykseni, jätän ne nyt tähän loppuun jos joku haluaa oma-aloitteisesti osallistua haasteeseen :D vastauksia saa myös jättää kommenttiboksiinkin!


Kysymykset:
1. Mihin panostat matkalla eniten: majoitus, syöminen, shoppailu vai joku muu?
2. Suunnitteletko matkalla ohjelman joka päivälle vai menetkö fiiliksen mukaan?
3. Paikka, jota et suosittele kenellekään?
4. Kenen kanssa on parasta matkustaa?
5. Onko sinulla lentämiseen liittyviä traditioita tai tavaroita, joita ilman et pärjää lennolla?
6. Kaupunki tai maa, jossa haluaisit joskus vielä asua?
7. Kuvaatko matkalla kännykällä vai oikealla kameralla?
8. Ikimuistoisin matka?
9. Rajaton budjetti: minne matkustaisit seuraavaksi?
10. Oletko kokeillut Airbnb-majoitusta (tai vastaavaa)? Jos olet, mitä mieltä olit? Jos et, aiotko joskus kokeilla?
11. Kun etsit matkalla hyviä ruokapaikkoja tai muita käymisen arvoisia kohteita, käytätkö apuna perinteisiä matkaoppaita, internetiä (blogit/keskustelupalstat/matkailusivustot) vai kysytkö ehkä suosituksia paikallisilta?

 kuvat: weheartit.com

2 kommenttia:

  1. Oli kiva lukea vastauksiasi :) Tuollainen Euroopan reissu kuulostaisi oikein hyvältä itsellenikin ;)

    VastaaPoista